Sistemul este bazat pe coerenta optica, fapt ce confera chirurgului o precizie extrem de buna in manevrele chirurgicale datorita posibilitatii de a vedea direct in microscopul operator structurile la nivel de zeci de microni, atat in cazul retinei cat si al corneei.

Comunicat de presa

Clinica oftalmologica Oculus implementeaza tomografia intraoperatorie in timp real in transplantele lamelare de cornee si in operatiile de dezlipire de retina, aceasta tehnologie de ultima generatie fiind unica in sistemul medical romanesc si est european.

”Suntem onorati ca astazi instalam si maine putem opera doua transplante lamelare de cornee si prima operatie de membrana epi-retiniana cu un sistem de mare noutate tehnologica in lume, tomograful intraoperator. Datorita acestuia, putem vedea in timp real structurile corneei in operatiile de transplante de cornee si structurile retinei in operatiile de retina, la nivel de zeci de microni, fiind de foarte mare ajutor pentru precizia in aceste operatii. ”, a declarat Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog si manager al Clinicii Oculus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Sistemul este bazat pe coerenta optica, fapt ce confera chirurgului o precizie extrem de buna in manevrele chirurgicale datorita posibilitatii de a vedea direct in microscopul operator structurile la nivel de zeci de microni, atat in cazul retinei cat si al corneei, in operatiile pe aceste structuri oculare. Rezolutia tomografiei este de sub 9 microni, la o profunzime in tesut de 11 mm sau o rezolutie de sub 4 microni, cu o penetrare la o profunzime de 2,5 mm in tesutul ocular. in plus, permite ca aceste imagini sa fie vazute pe un monitor atasat microscopului operator, fiind foarte util astfel si pentru medicii in curs de specializare, care doresc sa invete diversele tehnici chirurgicale.

Comparativ cu un transplant traditional, perforant, avantajele unui transplant lamelar sunt incredibile pentru pacienti intrucat vindecarea este mult mai rapida, dioptriile si acuitatea vizuala se recupereaza mai repede, iar pacientii isi pot relua activitatile in timp mult mai scurt, dupa cum si restrictiile sunt putine dupa operatie. De asemenea, in transplantul perforant, unde este inlocuita intreaga cornee, riscul de respingere este mult mai mare decat in cazul transplantului lamelar, unde nu sunt inlocuite decat structurile corneene bolnave si unde riscul de respingere scade sub 5%.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Pe de alta parte, cu aceasta tehnologie inovatoare, chirurgul poate, in timpul transplantelor lamelare de cornee, sa realizeze lamelele cu mare precizie, sa le aseze si sa verifice mai usor pozitia lor la finalul operatiei. Sistemul de tomografie Live este foarte util si in bolile retiniene maculare precum membrane epi-maculare, gauri maculare, fibrozare subretiniana, etc, unde chirurgul este ajutat sa vizualizeze curatarea completa a acestor membrane, fibrozari, etc.

Despre Oculus:

Infiintat in 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinica de microchirurgie oculara din Romania si cea mai mare clinica oftalmologica privata din tara, atat ca personal, numarand 57 de angajati, cat si prin amploarea serviciilor medicale (consultatii si operatii): 8 cabinete in care sunt consultati si tratati zilnic in medie 200-250 pacienti, doua sali cu trei mese operatorii, efectuandu-se aproximativ 550-650 operatii pe luna. Clinica ofera servicii acoperind aproape intreaga gama de specialitati medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractiva, chirurgia dezlipirii de retina si tratamente laser pentru afectiuni vitro—retiniene.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Leagăn pentru toată copilăria Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

www.eye.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri