Multa lume confunda conservele cu alimentele semipreparate, fara sa stie ca cele doua nu au nimic in comun. Semipreparatele inglobeaza o serie de aditivi alimentari foarte periculosi, care prezinta potential cancerigen, au un aport mare de zahar si nu contin nutrienti. Consumate pe termen lung, conduc la carente nutritive determinate de aportul caloric mare si acumularea de grasimi rele. In schimb, conservele de calitate nu contin aditivi si pot fi mai bogate in vitamine si nutrienti decat alimentele proaspete, pastrate la frigider mai multe zile la rand.

Comunicat de presa

Fie ca sunt ambalate in cutii metalice sau in borcane de sticla, se pastreaza foarte bine fara conservanti artificiali, fiind sterilizate prin caldura. Astfel, valoarea nutritiva a alimentelor nu sufera modificari majore in comparatie cu cea a produselor proaspete, fiind influentata de cele mai multe ori in bine.

Pestele la conserva este o alternativa sanatoasa si mai economica la pestele proaspat, pentru ca nu isi pierde proprietatile pe care le are in stare proaspata, devenind astfel superior celui supus procesului de inghetare-dezghetare practicat de multe supermarketuri. Incearca conservele Eva, preparate din cele mai bune parti ale pestelui, si bucura-te de calitatea premium a gustului desavarsit, sanatos si natural!

Conserva de peste reprezinta o sursa eficienta de grasimi bune, esentiale pentru functionarea organismului in parametri optimi. Spre exemplu, o conserva de sardine contine la fel de mult calciu cat doua pahare de lapte. Mai mult, este satioasa si poate fi un ingredient versatil in diferite retete. Foloseste conservele Eva in salate, paste sau sandvisuri delicioase! Acest produs acopera necesarul zilnic de calciu, minerale, proteine de inalta calitate si acizi grasi esentiali.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Nu evita nici legumele conservate imediat dupa ce au fost culese, care isi pastreaza in acest fel toti nutrientii. Conserva de spanac, de exempu, poate avea mai multe proprietati decat alimentul aflat in stare proaspata, care isi pierde 80-90% din vitamina C in doar 2 zile. Un alt exemplu relevant sunt conservele de rosii, cu un continut mai mare de antioxidanti decat cele in stare naturala.

Dar pentru ca niciodata nu strica sa sufli si in iaurt, consulta cu atentie eticheta produselor vizavi de continutul conservelor cat si perioada de valabilitate. In plus, ai grija sa le depozitezi intr-un loc intunecat si racoros, deoarece caldura poate distruge vitaminele sau altera continutul. Chiar daca sterilizarea conservelor se face sub presiune, la temperaturi de peste 117⁰C, iar mancarea poate rezista fara conservanti timp indelungat (2-4 ani), totusi, odata desfacute, acestea trebuie pastrate la frigider si consumate in 24-48 ore.

Conserva-ti sanatatea printr-o alimentatie echilibrata si consumand produse de calitate!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri