4 / 8

Cum sa iti alegi samponul potrivit pentru tipul tau de par?

 Ce mare chestie sa te speli pe par? Ei bine, afla ca acest gest de frumusete pune bazele pentru starea de sanatate in care se afla parul tau. Si, totodata ii dicteaza gradul de stralucire si ingrijire.
Prima regula de aur este sa iti alegi samponul cu atentie. Si anume, sa tii cont de tipul si starea parului tau. Mai exact, doamnele care au parul uscat nu vor alege acelasi sampon precum cele care sunt posesoarele unui par gras.
Alte detalii importante de care sa tii cont atunci cand iti alegi samponul sunt: frecventa cu care te speli pe par, culoarea parului, tipul de vopsea, gradul de stralucire al nuantei pe care o porti.
Tot asa, te rugam sa nu uiti daca ai parul lins sau intins. Pentru ca, atunci e important sa mizezi pe un sampon specific pentru parul sensibil.
„Daca ai sansa si norocul unui par normal, fara probleme prea mari, a unui par care nu a luat contact cu vopseaua, atunci ia aminte. Poti folosi un sampon bland, bazic, spune Arabella Zadic, stilist Wella Professionals. Atentie, insa! Daca ai obiceiul sa iti speli parul zilnic, atunci opteza pentru o formula de sampon cat mai usoara si blanda, care sa pastreze volumul parului”, adauga ea.
Exista sampoane pentru utilizarea frecventa, special concepute pentru aceasta manevra de frumusete. Sfatul specialistului? Foloseste doar o cantitate foarte mica de produs, cam cat o nuca. Iar daca nu reusesti sa identifici produsul care ti se potriveste, nu ezita sa ceri sfatul stilistilui.
Totodata daca vrei sa ai parul frumos, e preferabil sa alternezi doua sampoane in locul unuia singur. In caz contrar, riscul ca scalpul si firul de par sa se obisnuiasca cu produsul este prea mare. Iar in final, tu nu mai beneficiezi la maxim de calitatile samponului.
Daca ai parul fin, obosit si uscat, atunci e mai usor. „Foloseste alternativ un sampon pentru par fin si un sampon pentru par uscat”, spune Arabella Zadic, stilist Wella Professionals.
Dar cu samponul uscat cum ramane? Acesta este un produs foarte apreciat, mai ales pentru partea sa practica. De ce? Pentru ca il poti folosi fara apa. Samponul uscat este ideal in vacanta si atunci cand nu mai avem timp sa ne samponam parul dimineata. Samponul uscat, insa, ramane o solutie de avarie, pentru ca nu elimina in mod real impuritatile din par. Si, totodata, este un truc mereu la indemana pentru parul gras, atunci cand vrei sa le dai un aer de prospetime.
Spor la frumusete!

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri