Cu ocazia sarbatorii Nasterii Maicii Domnului, marcate, in calendarul ortodox, pe data de 8 septembrie, magazinul online Dacic Cool le face un cadou frumos tuturor celor care poarta numele Maria sau un nume inspirat/derivat de la numele Maicii Domnului.

Comunicat de presa

Astfel, in perioada 31 august - 8 septembrie, pentru fiecare produs comandat, sarbatoritii vor primi cadou, din partea magazinului, inca un produs, dublind astfel comanda.

Maria este cel mai cunoscut si mai des intilnit prenume feminin. Raspindit pe scara larga in Europa, cele doua Americi, in Australia, Africa si Asia, despre numele de origine ebraica Maria se spune ca ar insemna copil dorit. In acceptiunea egipteana, numele Maria ar putea proveni de la cuvintele mry - iubit sau mr - iubire.

Dintre femeile evocate in Biblie ce poarta numele Maria, cea mai importanta este Preasfinta Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, careia Biserica i-a inchinat mai multe praznice, printre care Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 noiembrie), Bunavestire (25 martie) si Adormirea Maicii Domnului (15 august). Traditional, persoanele care poarta numele Preasfintei Fecioare Maria isi sarbatoresc onomastica pe 15 august (Sfinta Marie Mare) si pe 8 septembrie (Sfinta Marie Mica).
Una dintre personalitatile care au purtat acest frumos nume este si Regina Maria a Rominiei (1914-1927), sotia Regelui Ferdinand.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Pe numele sau complet Marie Alexandra Victoria, Regina Maria s-a nascut in Marea Britanie, fiind nepoata Reginei Victoria a Angliei. Destinul Reginei Maria, cea supranumita de popor, in timpul Primului Razboi Mondial, Mama ranitilor, se leaga pentru totdeauna de cel al poporului romin, pe care l-a iubit si caruia i-a consacrat aproape intreaga viata, de la urcarea ei pe tron, in 1914, si pina la trecerea sa in eternitate, in 1938.

Despre persoanele botezate cu prenumele Maria sau cu derivate de la acest nume se spune ca sunt firi sociabile, rabdatoare si deosebit de sensibile.

La noi, citeva dintre derivatele cele mai intilnite de la prenumele Maria sunt Marioara, Mariuca, Maricica, Mioara, Mia, Mariana, Ana-Maria, fara a-i uita nici pe cei care poarta numele Marin, Marinica, Marian etc. Etimologia numelui Marius este extrem de controversata: specialistii sustin ca ar proveni de la un vechi nume gentilic roman (Marius), dar in mentalul colectiv se considera un derivat de la Maria.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri