Pentru a doua oara anul acesta, designerii romani si-au prezentat colectiile in cadrul celebrei Saptamani a Modei de la Berlin, in fata a peste 800 de invitati, relateaza cunoscutul stilist si editor de moda, Ovidiu Buta.

"Dupa ce in luna ianuarie prezentarea designerilor romani a fost considerata unul dintre cele mai asteptate momente ale evenimentului, editia din iulie a confirmat printr-o reeditare cu succes apreciata din nou prin prezenta impresionanta a presei de specialitate ca Elle, Cosmopolitan, Vogue etc., dar si fotografi, echipe de televiziune, buyeri si alti profesionisti ai domeniului", relateaza de la fata locului Ovidiu Buta. Specialistul in moda descrie in cateva cuvinte conceptele creative ale designeriolor romani ce si-au prezentat colectiile la Berlin.

Lucian Broscatean a deschis prezentarea cu colectia “Inverted Perspective” care ne-a propus o frumusete stranie a unui univers artistic dominat de dimensiuni spirituale si personaje atipice. Au fost explorate forme arhitecturale si volume drapate in tonuri de negru punctate cu un oranj fluorescent.

Lucian Broscatean

A doua colectie din show, semnata Lena Criveanu, a fost inspirata de senzualitatea corpului femeii, designerul combinand elemente traditionale romanesti cu croiuri inspirate din moda anilor 20, intr-un colaj de materiale stropite cu roua.

Prezentarea Alinei Botea a vorbit despre o femeie-libelula fragila dar plina de culoare. Tinutele ei chic-minimaliste, imaginate in linii de ani 80, au plutit desprinse dintr-o lume a placerilor, urmand din croi zborul haotic si filigranul micutelor insecte pe care le-a printat digital pe matasea usoara.

Irina Schrotter s-a inspirat pentru colectia I AM din moda strazii promovand un stil urban si modern. Croiurile si formele sunt riguroase, completate de cele mai multe ori de bijuterii supradimensionate semnate de Carla Szabo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri