'70 Glam' este tendinta care vorbeste despre sexualitate asumata, dar si o atitudine nonsalanta, reusind sa impace cele doua directii ale modei acelei perioade: sofisticata, stralucitoare si relaxata, improvizata cu talent in tinute 'boho chic'.

Fustele si twin set-ul calchiate in sezonul trecut de catre designeri direct din revistele perioadei, sunt propuse in culori socante (verde neon sau oranj) din materiale complet surprinzatoare (piele traforata la Christopher Kane). Proenza Schouler prefera si ea aceeasi silueta in X dar se concentreaza in schimb pe materiale, amestecandu-le pe cele hi tech cu clasicul tweed pentru a obtine o imagine proaspata si moderna. Modele simplificate regasim si la Oscar de la Renta sau chiar si la Prada care pastreaza o parte din modelele de succes ale toamnei, dar pe care le croieste din materiale cu dungi in culori si latimi diferite. Fusta isi pastreaza forma, dar se scurteaza, trecand de la o palma sub genuchi la o palma peste genunchi (Fendi) sau devine mult mai elaborata (Vera Wang). Tot in cadrul acestei teme putem observa o tranzitie usoara de la silueta in forma de clepsidra la cea de A, dar totusi usor ajustata in zona taliei (Michael Kors).

Dispar din ecuatie toate accesoriile teatrale: manusile lungi, pantofii cu bot plat si cu funde aplicat pe ei si gentile cu maner mediu. Ele sunt inlocuite fie cu escarpenul clasic, fie cu sandalele cu talpa ortopedica ori cele romane. Gentile isi pierd din duritate prin schimbarea materialului: nylonul este preferat pielii si panza, lacului.

Colectii reprezentative: Christopher Kane, Vera Wang, Prabal Gurung, Michael Kors, Prada, Proenza Schouler.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

11 pentru 2011 - elementele definitorii ale sezonului

1. Imprimeuri: de la flori la maimute si zebra, pana la motivele abstracte, aparent totul poate sa fie purtat/imprimat
2. Dungi: jocuri geometrice riguroase in culori incandescente
3. Piele traforata: cine a spus ca nu exista dantela din… piele?
4. Neon: nuante puternice pentru femei care refuza sa fie ignorate
5. Trenci: direct din garderoba masculina in cea a femeilor de cariera
6. Platforme: un omagiu deloc subtil adus modei anilor ‘70
7. Geanta medie: mai practica decat cea XXS dar mai putin complicata decat cea XXL
8. Alb: noul negru
9. Dantela: feminina si deloc poetica atunci cand iti arata corpul in toata splendoarea lui
10. Obi-uri: cea mai sic varianta de a sublinia talia
11. Fusta lunga: o lungime care ascunde multe

Informatii si fotografii oferite de P&G Beauty.

Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri