'70 Glam' este tendinta care vorbeste despre sexualitate asumata, dar si o atitudine nonsalanta, reusind sa impace cele doua directii ale modei acelei perioade: sofisticata, stralucitoare si relaxata, improvizata cu talent in tinute 'boho chic'.

“Important este ceea ce lipseste” spune un proverb chinez, iar ideea a fost folosita ca punct de plecare in demersul lor creativ si de Prada, Phoebe Philo sau Elspeth Gibson pentru Chloe. “Form follows function” cred si designerii de la Calvin Klein si Jil sander, iar Prada speculeaza si mai mult si lanseaza “minimalismul baroc” , o colectie in care liniile simple sunt puse in evidenta de culori puternice, imprimeuri neasteptate combinate cu dungi colorate. Pentru ca aceasta este relativa noutate: in afara de alb si tonurile neutre, trademark-uri ale minimalismului, culorile neon si elementele grafice dubleaza puterea propunerilor designerilor.

Asia reprezinta si ea o sursa consistenta pentru aceasta tema, cu kimonourile simplificate pana la esenta, devenind aproape imposibil de recunoscut, gulerele mao si obi-urile din piele. La randul ei vestimentatia masculina devine si ea un bun pretext pentru o colectie minimalista de o puritate rara si cu o linie desavarsita la Celine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Materialele subliniaza si ele nota de perfectiune: neoprenul este taiat si montat cu laserul direct pe forma corpului, jerseurile extrem de fine dau fluiditate liniei, iar bumbacul alb satinat si poplinul dau un aer oficial, dar si extrem de pur, in special tinutelor de inspiratie masculina.

Accesoriile: designerii propun bratari simple, identice pentru ambele maini (simetria este o alta obsesie a sezonului), sandalele sunt perfect plate, fie prinse pe degetul mare si sutinute cu barete transparente de glezna, fie avand doar o bareta in fata. Bijuteriile, atunci cand nu lipsesc cu desavarsire, par doar urme ale propunerilor XXL din sezonul trecut (Lanvin). Centurile sunt reduse pana la un simplu snur (Calvin Klein) sau o banda perfecta din piele crem (Lanvin), iar gentile sunt geometrice ori, cel mai simplu, vin sub forma unei banale pungi din piele alba ( Jil Sander).

Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Colectii reprezentative: Jil Sander, Lanvin, Prada, Calvin Klein.

Punkissimo

Nu intamplator se spune ca designerul noului mileniu este Vivienne Westwood. Ea reprezinta exemplul perfect a ceea ce moda ar trebui sa fie, o manifestare libera a personalitatii,care nu tine seama de nici o prejudecata.

Hainele ei reflecta noua atitudine fata de societate si chiar fata de cel care le poarta. In urma cu peste 40 de ani, designerul britanic a dat nastere unei mode care continua sa ne influenteze chiar si astazi: punk-ul. Elemente specifice curentului punk au existat si in sezoanele trecute, dar inglobate in teme ca “military chic”. De data acesta el capata amploare si lanseaza cateva dintre piesele care vor face istoria si vor genera incasari pe masura: jacheta din piele, patinata si batuta in tinte (Balmain), bocancii (Balenciaga) si topurile din piele modificate cu ajutorul acelor de siguranta (Balmain). Amestecul rebel de elemente disparate de la Gaultier sunt si o lectie despre cum trebuie purtat acest trend: cu masura pentru a nu parea un personaj artificial.
Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri