'70 Glam' este tendinta care vorbeste despre sexualitate asumata, dar si o atitudine nonsalanta, reusind sa impace cele doua directii ale modei acelei perioade: sofisticata, stralucitoare si relaxata, improvizata cu talent in tinute 'boho chic'.

Accesorii:

- la fel ca si moda, si accesoriile stau sub semnul glam-ului anilor ’70, avand de ales de la sandale cu talpa ortopedica si pana la gentile medii, purtate pe umar. Sandalele se prind de glezne cu panglici late, iar centurile medii, inspirate din obi-urile japonezelor, subliniaza frumos talia. Bijuteriile XXL si ochelarii retro, ochi de pisica, completeaza si ele imaginea sezonului.

Colectii reprezentative: Rodarte, Balenciaga, Christopher Kane, Stella McCartney, Celine, Chloe, Jil Sander, Balmain, Prada, Hermes, Lanvin, Louis Vuitton, Marc Jacobs.

Teme

’70 Glam

Jerry Hall a fost numita in unanimitate de catre designeri ca ideal de frumusete al noului sezon. Alegerea nu este deloc intamplatoare cata vreme perioada ei de glorie se suprapune peste noua obsesie a modei, anii ‘70. De la Gucci si pana la Louis Vuitton, colectiile reediteaza nu doar tinutele fostului manechin, ci propun si un stil care inca ne surprinde. Totodata, un alt eveniment al anului trecut a jucat un rol important in dezvoltarea acestei tendinte: expozitia retrospectiva Yves Saint Laurent de la Paris. Marc Jacobs si-a adus si el omagiul ultimului couturier dintre couturieri, intr-o colectie in care fustele ample sunt combinate cu bluze cu maneci bufante, iar umerii, ca si la Fendi, sunt complet dezveliti.

Fustele maxi si transparente de la Salvatore Ferragamo sau Lanvin, pantalonii cu talie inalta semnati de Jason Wu sau Diane von Furstenberg, dar si turbanele purtate de manechine in prezentarile lui Armani sau Wu, toate nu par la prima vedere decat citate fidele din arhivele modei. Cu toate acestea exista o mare diferenta fata de perioada originala ce tine atat de noile combinatii de culori folosite, cat si de solutiile tehnice propuse. Vorbim despre blocuri de culoare, bine delimitate si combinatii socante de dungi, cat si despre o executie tehnica desteapta, impecabila, care transforma si cea mai complicata rochie intr-o tinuta usor de purtat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Este totusi suprinzator ca pantalonii evazati, element cheie al anilor ’70, nu sunt atat de mult promovati (apar la Dior sub forma unor pantaloni marinaresti, amintin mai mult de Coco Chanel sau la Celine, dar integrati intr-o tinuta “business”) si, in schimb, sunt preferate fustele maxi si salvarii, poate si pentru ca sunt mai usor de asortati si purtati deci mai usor de vandut consumatoarelor care isi doresc un look retro glam. Rochiile tunica (Emilio Pucci), cele fluide croite ca o capa (Blumarine) dar si cele care pornesc larg, de sub sani, din voal imprimat (Derek Lam) sunt alte propuneri perfecte pentru o seara fierbinte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri