Este vorba despre un show mult asteptat la Saptamana Modei de la New York, care va avea loc in data de 16 septembrie si unde, mai multe branduri isi vor prezenta creatiile special destinate femeilor plus-size.

“Este vorba despre democratie in moda despre asumarea unui risc in moda si despre imputernicire. Gata cu o cultura in care ni se arata ceea ce nu putem avea. Acesta va fi un show de moda ce va trebui sa inspire pe toata lumea”, a declarat Galina Monaco, designer al labelului One StopPlus.

Desigur, in spatele acestui shift in materie de moda sta motivatia ascunsa a banilor. Designerii intuiesc in moda pentru oamenii cu forme, o sursa neexploatata de finante si sunt gata sa se indrepte catre o directie mai liberala cu privire la diferitele moduri in care poate arata o persoana.

Experta in moda  de la Daily Mail ramane insa sceptica in privinta viitorului modei pentru femeile plus-size. “Este probabil vorba despre influenta pe care o are starul serialului Mad Man, Christina Hendrix sau cea pe care o are modelul Crystal Renn pe care il vedem pretutindeni in acest moment, dar cred ca pe termen lung, acest trend nu ne va prinde.”, spune Eliza Scarborough.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

De ce? “Pentru ca in ceea ce priveste moda facuta la nivel inalt, pur si simplu nu exista haine pentru grasute. Nu poti sa spui ca cele care sunt create pentru plus-size nu sunt dragute, interesante, doar ca hainele de top din moda nu exista pentru astfel de femei. Doar atunci cand toate marile case de moda vor incepe sa foloseasca modele cu forme, am putea sa vedem ca lucrurile ar incepe sa se schimbe. In acest moment, trendul plus-size capteaza multa atentie insa nu prea are efectul asteptat”, a mai spus aceasta.

In luna februarie, la  London Fashion Week, designerul britanic Mark Fast a fost primul care a spart tiparele, aducand pe scena modele cu forme ofertante.

Foto fr si main:  By Olesia Bilkei /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri