24 Ianuarie 2023 publicat în Moda 11 share-uri

Trendurile din modă se schimbă atât de des, încât nu prea este timp de plictiseală. Chiar dacă tu și partenerul faceți parte din categoria persoanelor care și-au găsit deja stilul vestimentar, asta nu înseamnă că nu puteți include periodic şi câteva piese statement din noile colecții. 

Deși este doar începutul unui nou an, tendințele modei de primăvară 2023 pe care le-am văzut în toamna trecută sunt deja prezente în magazine. Noile trenduri includ ținute elegante combinate cu paiete și culori vibrante, ce se pot purta în orice moment al zilei, nu doar la evenimentele speciale de seară.

Dar, în cea mai mare parte, mărcile ne-au arătat ce tendințe să urmărim în lunile de primăvară-vară din acest an și, analizând cu atenție, descoperim că este vorba despre un amestec. O mulțime de forme care vin sub formă de buzunare supradimensionate, blazere mari și pelerine fluide. Totodată, în trendul anului 2023, pentru doamne, sunt și siluetele romantice din textile din dantelă și look-uri îndrăznețe create cu ajutorul denimului și al pielii. Tendințele variază cu ceva pentru fiecare stil, fiind unul dintre cele mai versatile din ultimii ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Sigur, iarna este încă aici, dar asta nu înseamnă că nu puteți avea un avans în dressing pentru zilele mai calde care urmează. Vezi mai jos cele mai bune tendințe ale modei de primăvară 2023 care au venit de pe marile podiumuri. Astfel, atât tu, cât și partenerul tău, aveți destul timp pentru a face cumpărături și a-ți forma ținutele pentru lunile următoare.

1.Blugii din ce în ce mai largi

Conform trendului actual, blugii skinny pot fi depozitați cât mai în spate pe polițele dressingului. Locul lor este luat în 2023, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, de către modelele cât mai largi, ce amintesc de anii ‘90. Doamnele pot purta modelul acesta de jeans cu orice pereche de încălțări sport, cu bocanci sau chiar cu pantofi stiletto, iar domnii cu o pereche de adidasi pentru barbati.

2.Croiala simplă, dreaptă și elegantă

Ne-am obișnuit cu un croi drept și larg încă din 2022, deci sigur avem cel puțin o astfel de piesă în garderobă. Costumele cu o croială largă sunt întotdeauna o idee bună, pentru ambele sexe, pentru cei ce renunță la conservatorism. Un astfel de compleu poate fi purtat cu pantofi sport, cu ghete cu platformă sau cu pantofi cu toc, iar rezultatul este mereu la fel de bun.

3.Hainele transparente

Fie folosite în detalii, fie în întreaga piesă vestimentară, materialele transparente care arată puțină (sau mai multă) piele sunt la mare căutare în 2023. Poate fi o bluză complet transparentă sau doar o porțiune dintr-o fustă lungă sau midi, dar materialele subțiri ce lasă pielea la vedere nu trebuie să lipsească din vestimentația ta în lunile următoare cu temperaturi crescute.

4.Talia căzută

Ce-i drept, acesta este un trend destinat doamnelor. Atât rochiile, cât și fustele din trendul anului 2023 ne aduc aminte de cele purtate în anii ‘80. Acestea au o talie căzută, ce evidențiază una din cele mai feminine zone, cea a șoldurilor. Trunchiul și mâinile vor părea mai lungi, fiind părțile ce vor primi o mai mare atenție în acest an. Acesta este un trend ideal pentru persoanele ce nu se simt confortabil în ținutele cu accente mai masculine, precum blugii largi și costumele cu croi drept și larg.

5.Paietele

Mult iubitele și purtatele paiete din anii ‘80 au revenit în mare forță în 2023. Cu cât sunt mai colorate și strălucitoare, cu atât este mai bine. Însă, spre deosebire de anii trecuți, acum vor fi purtate și în ținutele zilnice, nu doar la petreceri.

Acestea sunt cinci dintre tendințele anului 2023, ce pot fi ușor incluse în ținutele tale zilnice. Nu uita să alegi culori puternice, precum Viva Magenta (culoarea anului 2023), pentru a sparge monotonia oricărei ținute și a atrage cât mai multe priviri și complimente.

Sursa foto: www.shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri