15 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 109 share-uri

Anumite flori sunt incarcate de semnificatii profunde in cultura poporului chinez. Astfel, prin Feng Shui, ele isi manifesta energiile asupra noastra si ne ajuta sa obtinem noroc, frumusete, evolutie spirituala si implinire.

Pentru chinezi, florile reprezinta nectarul natural ce aduce cu sine evolutie, implinire si inceputuri prospere in viata fiecarui om.

In Feng Shui, se spune despre multe flori ca aduc noroc si succes. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in general, plantele sanatoase manifesta energie Chi pozitiva. Astfel, anumite flori simbolizeaza puterea nelimitata a naturii.

Mai mult, diferitele simboluri de flori exprima frumusete, gratie si perfectiune. Sunt de asemenea reprezentari ale iubirii, adoratiei si unitatii.

Intelectul si spiritul nostru infloresc precum bobocii atunci cand ne concentram atentia asupra frumusetii ireprosabile a acestor simboluri florale splendide.

Crizantema

Dintre flori, crizantema este excelenta ca si cadou si semnifica viata fara griji. Budistii impodobesc mereu altarele cu aceasta floare. Ea simbolizeaza energie Yang extrem de puternica si atrage norocul in camin.

Floarea de lamaie

Cunoscuta si sub numele de “Mana lui Buddha”, floarea de lamaie in forma de degete aduce prosperitate si fericire. Dintre toate tipurile de flori, ea este denumita “Mana lui Buddha” deoarece petalele sale intoarse in sus aduc aminte de forma degetelor lui Buddha in pozitia de meditatie.

Foto: Ivan T.

Hortensia

Hortensia este un simbol al dragostei, gratitudinii, dar si al iluminarii spirituale. Se spune ca atunci cand privim flori de hortensie ne pierdem in abundenta de petale, regasindu-ne gandurile si astfel obtinand iluminarea. Datorita frumusetii sale, hortensia este un dar excelent pentru a multumi persoanelor ce ne-au ajutat cu sufletul deschis.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri