Fiecare dintre noi foloseste umorul in mod diferit pentru exprimarea unor atitudini diferite. Afla care sunt principalele tipuri de umor si ce dezvaluie acestea despre personalitatea fiecareia dintre noi.
Ne place sa radem si ne place umorul. Rasul ne face sa redevenim copii, rasul creeaza legaturi intre oameni, rasul ne face sa ne simtim oameni. Rasul reimprospateaza exteriorul si vindeca interiorul. Rasul si umorul opresc lacrimi si atenueaza conflicte. Rasul te face sa uiti de durere. Iti da viata. Umorul, spunea Ludwig Wittgenstein, “nu este o stare de spirit, ci un fel de a privi lumea”. Foarte adevarat avand in vedere faptul ca simtul umorului spune foarte multe lucruri despre un om.

Simtul umorului este prezent in mod diferit de la persoana la persoana. Unele il au in cantitate mai mare, altele intr-o proportie mai mica. Mai mult ca sigur ca in ziua de astazi simtul umorului a devenit o trasatura de caracter in functie de care etichetam persoane si tragem concluzii. Cate dintre noi nu ne-am dorit sa fi fost amuzante intr-o anumita situatie? Si cate dintre noi nu ne-am fi dat cel putin un sfert din inteligenta sau frumusetea noastra pentru o singura vorba de duh? Nu cautam noi sa ne inconjuram de oameni cu un simt al umorului ascutit? Atunci cand nu il gasim in noi, nu il cautam in ceilalti? De ce? Pentru ca umorul te face mai fericita, iti reda increderea in tine, te face sa privesti viata dintr-un unghi mai roz. Pentru ca persoanele care au simt al umorului echilibrat emana toate aceste trasaturi laolalta.

Este demonstrat in studii de psihologie ca oamenilor cu simtul umorului le este mult mai usor sa socializeze. Atunci cand este folosit in doze suficiente, fara exagerare, ironie sau sarcasm, umorul destinde atmosfera, relaxeaza si sporeste increderea in interlocutor. De astfel, prin umor iti poti dovedi superioritatea fata de celalalt fara sa jignesti sau poti contrasta doua idei care se afla in neconcordanta. Fiecare dintre noi foloseste umorul in mod diferit pentru exprimarea unor atitudini diferite. Cand umorul este dus la extreme atrage dupa sine reactii adverse: reticenta, neincredere si atacuri la persoana. Te-ai gandit vreodata ce tip de umor ai? Iti place sa faci glume sau sa tachinezi? Te comporti ca un bufon sau din contra, vorbele tale sunt numai tepi si sagete otravite? Iata principalele tipuri de umor si ce dezvaluie acestea despre personalitatea fiecareia dintre noi:

Umorul-deradere
apartine acelor persoane care au tendinta de a nu lua lucrurile prea in serios si uneori nici pe ceilalti sau nici propria persoana. Persoanele inzestrate cu un astfel de umor interactioneaza usor cu ceilalti pentru ca au o viziune foarte colorata asupra vietii. Stiu sa redea stralucire vietii cand aceastea este prea fada. Intotdeauna vad partea plina a paharului. Nu vad viata doar in alb si negru, ci in mii de culori. Stiu sa ia partea usoara a lucrurilor si-si mentin echilibrul cand totul este haotic in jurul lor. Aceste persoane sunt foarte optimiste si debordeaza de viata si voie buna. Orice noua problema sau provocare este privita prin prisma unei atitudini pozitive: “Daca tot avem o singura viata, de ce sa ne-o petrecem in griji?”. Aceste persoane nu au nevoie de altcineva pentru a le binedispune, isi sunt suficiente. Chiar si atunci cand nu-si exteriorizeaza veselia, fiti sigure ca tot rad...in sine.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri