Nu trebuie sa iti chinui organismul cu diete interminabile. Trebuie doar sa iti schimbi stilul in care te hranesti. Considera ca fiecare masa pe care o iei este o adevarata sarbatoare si obisnuieste-te sa te opresti la timp din mancat.

9. Trucul farfuriilor mici

Alegeti o farfurie mai mica fiindca in mod automat veti manca mai putin. Doctorul in psihologie Cornell Brian Wansink a aratat in cadrul unui studiu, ca oamenii servesc mai mult la o masa, cu cat farfuria lor este mai larga. Poti taia intre 100 si 200 de calorii pe zi, prin simplul fapt ca faruria ta este mai mica. In timpul studiului efectuat de specialist, cei care au mancat din farfurii mai mici nu s-au simtit infometati, chiar daca portia le-a fost redusa fara sa stie, cu ajutorul unei farfurii mai mici.

10. Apa plata si lamaie!

Inlocuiti ori de cate ori puteti o bautura carbogazoasa indulcita, cu apa plata sau minerala si astfel veti evita cam 10 lingurite de zahar. Adaugati lamaie, menta sau capsune pentru o aroma diversificata. Bautoarele si bautorii de sucuri inmagazineaza, fara sa constientizeze, mai multe calorii decat consumatorii de dulciuri. Un studiu citatd e WebMd.com arata ca acestia se pot ingrasa chiar si cu peste un kilogram pe saptamana din cauza consumului de bauturi carbogazoase dulci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Bonus: Dormiti mai mult

Nenumarate studii arata ca somnul odhinitor ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite. Daca vei dormi cu o ora in plus pe noapte vei reusi sa scapi de pana la 6 kilograme intr-un an, arata un studiu efectuat la Universitatea Michigan. Acelasi studiu a mai aratat ca somnul neodihnitor starneste apetitul, determinand o senzatie neobisnuita de foame. Calitatea si cantitatea somnului tau iti poate afecta abilitatea de a pierde din greutate si de fi sanatoasa, aratam in articolul Dormitorul te ingrasa? 5 pasi pentru un somn mai bun.

Foto front, main si int. art: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri