"Atunci cand am intrebat-o pe bunica daca Martha era cu adevarat vrajitoare, ea mi-a raspuns: Draga mea, nu cred ca exista vrajitoare, ci doar femei feroce".

"Forta de caracter a Marthei a ramas pentru multa vreme in memeoria comunitatii Andover, acolo unde familia Carrier locuia in timpul proceselor vrajitoarelor din Salem. Martha cadea in afara idealului puritan de femeie si a fost atat de indarjita in timpul acuzarii sale, astfel incat, atunci cand judecatorul a intrebat-o daca l-a vazut vreodata pe diavol, ea a raspuns ca singurii diavoli pe care i-a vazut in viata, sunt chiar cei din fata ei, ce o judeca.

Patru dintre cei cinci copii ai Marthei au fost si ei arestati, pentru a o forta pe aceasta sa isi marturiseasca niste fapte inchipuite. Ei au fost torturati pana au depus marturie impotriva mamei lor si de asemenea, sub durerea torturii au spus ca si ei au fost complici la vrajitorie", povesteste Kathleen. Sarah, cea mai mica dintre copiii Marthei, avea doar 7 ani atunci cand a fost la randul ei acuzata de vrajitorie si de fapt ea este "fiica ereticei", din cartea scrisa de Kathleen Kent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Numele acestei femei puternice care credea in valorile ei a ramas in istorie. Sursa imagine: site-ul realizat de catre descendentii "vrajitoarei" Martha Carrier

Foto main: copertacartii scrise de Kathleen Kent

Foto front si main: Scena din viata Noii Anglii; Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri