Bucatari din Brazilia, Germania, Romania, Portugalia sau Statele Unite isi impartasesc pe scurt secretele consumatorilor romani. Bucatarii din Polonia recomanda sa ne asiguram ca pranzul sauu cina se afla 'sub ocupatia' legumelor. Specialistii din Germania ne sfatuiesc sa gatim legumele la abur.

Fructele uscate sunt recomandate de bucatarii din Asia de Sud-Est ca indulcitor. Acestia ne sfatuiesc sa inlocuim zaharul cu fructele uscate precum smochinele, mango sau bananele pentru a conferi preparatelor gatite sau comandate la restaurant un gust dulce natural.

Rodica Tenu, nutritionist Unilever, vine cu o alta varianta de reducere a cantitatii de zahar din deserturi. „Desertul este de multe ori cel care completeaza sau mai curand incarca nejustificat masa de pranz; ideal ar fi ca desertul sa nu depaseasca 100 de calorii; o alegere potrivita in acest sens o constituie inghetata, in special cea pe baza de lapte, care satisface nevoia de dulce si de rasfat datorita compozitiei si consistentei sale cremoase”, explica Rodica Tenu.

Informatii si foto oferite de specialistii de la Unilever Food Solutions

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri