Fructele uscate sunt recomandate de bucatarii din Asia de Sud-Est ca indulcitor. Acestia ne sfatuiesc sa inlocuim zaharul cu fructele uscate precum smochinele, mango sau bananele pentru a conferi preparatelor gatite sau comandate la restaurant un gust dulce natural.
Rodica Tenu, nutritionist Unilever, vine cu o alta varianta de reducere a cantitatii de zahar din deserturi. „Desertul este de multe ori cel care completeaza sau mai curand incarca nejustificat masa de pranz; ideal ar fi ca desertul sa nu depaseasca 100 de calorii; o alegere potrivita in acest sens o constituie inghetata, in special cea pe baza de lapte, care satisface nevoia de dulce si de rasfat datorita compozitiei si consistentei sale cremoase”, explica Rodica Tenu.
Informatii si foto oferite de specialistii de la Unilever Food Solutions
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie