Vedetele meniurilor sanatoase sunt legumele, conform sfaturilor bucatarilor Unilever Food Solutions, recomandarea lor fiind de a manca cinci portii de legume zilnic pentru a satisface necesarul de vitamine si minerale.
Legumele, spun bucatarii, trebuie mancate in forme cat mai diferite. „Incepe cu supa la masa de pranz. Atunci cand iei masa in oras, incearca sa comanzi intai o supa, deoarece ai nevoie de cinci portii de legume pe zi si in acest fel vei consuma una dintre ele sub o forma delicioasa”, ne sfatuiesc bucatarii belgieni.Risotto, foarte des comandat in restaurante si gatit acasa, preparat in general din orez ar putea fi gatit mai sanatos folosind alacul (un soi de grau integral cultivat la noi tot mai intens, mai ales in zona Muntilor Apuseni). Bucatarii americani sunt cei care ne sfatuiesc sa folosim alacul in locul orezului „pentru o alternativa sanatoasa, folositi alac in loc de orez. Acesta este un soi de grau integral ce contine multe fibre. Serviti-l cu ciuperci coapte peste care adaugati la final parmezan proaspat ras”.
Nici desertul nu este uitat de bucatarii Unilever Food Solutions, care considera ca intr-o dieta sanatoasa, pe langa consumul de legume preparate corect, trebuie sa reducem cantitatea de zahar consumata la desert. Bucatarii portughezi ne sfatuiesc sa renuntam la zahar in prepararea deserturilor, pe care sa-l inlocuim cu miere sau fructoza si sa introducem in retete fructe proaspete, de fiecare data cand acest lucru este posibil, pentru un plus de culoare si aroma.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie