Bucatari din Brazilia, Germania, Romania, Portugalia sau Statele Unite isi impartasesc pe scurt secretele consumatorilor romani. Bucatarii din Polonia recomanda sa ne asiguram ca pranzul sauu cina se afla 'sub ocupatia' legumelor. Specialistii din Germania ne sfatuiesc sa gatim legumele la abur.

Vedetele meniurilor sanatoase sunt legumele, conform sfaturilor bucatarilor Unilever Food Solutions, recomandarea lor fiind de a manca cinci portii de legume zilnic pentru a satisface necesarul de vitamine si minerale.

Legumele, spun bucatarii, trebuie mancate in forme cat mai diferite. „Incepe cu supa la masa de pranz. Atunci cand iei masa in oras, incearca sa comanzi intai o supa, deoarece ai nevoie de cinci portii de legume pe zi si in acest fel vei consuma una dintre ele sub o forma delicioasa”, ne sfatuiesc bucatarii belgieni.

Risotto, foarte des comandat in restaurante si gatit acasa, preparat in general din orez ar putea fi gatit mai sanatos folosind alacul (un soi de grau integral cultivat la noi tot mai intens, mai ales in zona Muntilor Apuseni). Bucatarii americani sunt cei care ne sfatuiesc sa folosim alacul in locul orezului „pentru o alternativa sanatoasa, folositi alac in loc de orez. Acesta este un soi de grau integral ce contine multe fibre. Serviti-l cu ciuperci coapte peste care adaugati la final parmezan proaspat ras”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Nici desertul nu este uitat de bucatarii Unilever Food Solutions, care considera ca intr-o dieta sanatoasa, pe langa consumul de legume preparate corect, trebuie sa reducem cantitatea de zahar consumata la desert. Bucatarii portughezi ne sfatuiesc sa renuntam la zahar in prepararea deserturilor, pe care sa-l inlocuim cu miere sau fructoza si sa introducem in retete fructe proaspete, de fiecare data cand acest lucru este posibil, pentru un plus de culoare si aroma.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri