Trendurile verii 2011 sunt de a manca sanatos, in oras, exotic si de a cere cat mai multe informatii despre mancarea pe care o comandam la restaurant.

Trendurile verii 2011 sunt de a manca sanatos, in oras, exotic si de a cere cat mai multe informatii despre mancarea pe care o comandam la restaurant, dupa cum arata studiile realizate de Unilever Food Solutions la nivel global si in Romania.

Aceste studii arata ca cei care obisnuiesc sa manance in oras vor sa fie cat mai bine informati in special cu privire la locul din care vin ingredientele continute de mancarea pe care o comanda si despre modul de preparare al mancarii. Doresc, apoi, sa evalueze intr-un mod cat mai riguros aportul nutritiv al ingredientelor din mancarea pe care o comanda. Raportul Global cu privire la meniuri, realizat in aprilie 2011 de Unilever Food Solutions, divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever, arata ca avem de-a face cu un trend mondial in ceea ce priveste interesul pentru mancarea sanatoasa.*

Conform cercetarilor, oamenii iau decizii bune si reusesc sa gaseasca alternative sanatoase si gustoase atunci cand vine vorba de gatitul acasa, insa, in cazul meselor servite in oras, se petrece un blocaj, pus pe seama faptului ca oamenii nu-si pot da seama din meniu daca preparatele au fost gatite sau nu sanatos. Solutia ar fi aceea ca cei care mananca in oras sa indrazneasca sa ceara chelnerilor informatii despre ce urmeaza sa comande.

„O masa sanatoasa inseamna in primul rand echilibru. In functie de masa din zi pe care o luam in oras, putem alege unul sau mai multe feluri de mancare: traditia romaneasca, care inseamna o supa sau o ciorba la felul 1 si o combinatie intre carne, amidonoase si legume la felul 2, este buna, cu conditia sa alegem echilibrat felurile de mancare. O ciorba de vacuta grasa, eventual cu smantana, se completeaza bine cu un gratar de pui slab sau de peste, orez si o portie de salata verde sau de varza.” spune Rodica Tenu, nutritionist Unilever Food Solutions.

Unul dintre studiile realizate in Romania in martie de aceeasi companie, legat de obiceiurile de consum ale romanilor** arata ca femeile sunt mai interesate decat barbatii de mancarea sanatoasa. Ei mananca la shaormerii si cantine si prefera carnea de porc, pe cand ele mananca in oras mai degraba salate si deserturi si prefera pastele, salata bulgareasca, prajiturile si salata de fructe.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce mancam in vara lui 2011? Tendinte exotice si sanatoase.