Am avut o conversatie cu iubitul meu despre cat de adevarata este perspectiva unei relatii de o viata cu cineva. El si-a exprimat credinta ca in mod inevitabil, chiar si in mariajele fericite, la un anumit moment in viata, cei doi pot sa intalenasca pe altcineva care sa se plieze gandului: 'As fi reusit cu aceasta persoana; el/ea are toate calitatile partenerului /partenerei cu care sunt acum, dar niciuna dintre trasaturile sale negative'.

Sunt de acord ca exista aceasta posibilitate, poate chiar sa fie si biologicul implicat, dar asta nu face ca presupozitia prietenului meu sa fie buna sau rea. Si nici nu inseamna ca eu ar trebui sa o accept ca pe o conditie de neevitat pe care o regsesti in orice relatie pe termen indelungat. Nu e asa?

Are sens ce spun? Nu vreau sa fiu intr-un parteneriat in care sa trebuiasca sa supravietuiesc cu gandul ca intr-un viitor ar exista posibilitatea ca schimbarea sa aiba asa o forta gravitationala. Cand i-am spus prietenului meu ca eu nu cred in cazul meu, ceea ce a descris el trebuie sa fie neaparat inevitabil, el mi-a raspuns ca sunt “de pe alta planeta” si ca e o nebunie sa te astepti ca un partener sa nu fie niciodata tentat de altcineva.

Dar eu nu ma astept la asa ceva. De fapt, nu prea imi pasa daca ceea ce mi-a expus el chiar s-ar putea intampla. Ce vreau sa zic e ca, evident, m-ar durea sa stiu ca iubitul meu se simte atras de o persoana pe care o considera superioara mie; dar mai stiu ca nu prea poti preveni intamplarile si ca acea durere face parte din intimitate; nu vreau sa irosesc energie ingrijorandu-ma la gandul ca acea durere s-ar putea intampla. Mai bine ma concentrez asupra dorintei de a iubi si de a fi iubita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Asadar, nu ma tulbura gandul la posibilitatea ca el si-ar putea gasi pe cineva pe care sa o considere o “oportunitate ratata”, ma framanta mai tare gandul daca sa ma ofer cuiva care ii considera pe ceilalti oportunitati pe care le poate fructifica. Si mai stiu si ca ceea ce imi doresc eu este extrem de rar. Stiu ca multi oameni nici nu gasesc ceea ce isi doresc. Dar pot sa am viata pe care mi-o doresc fara un partener; si mai bine sa fiu singura decat sa fiu cu cineva care nu impartaseste aceleasi intentii in dragoste..."

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri