Ciocolata a avut o importanta deosebita in viata aztecilor. Potrivit lui Arthur W. Knapp, aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis si ca samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni.

Pana la sfarsitul secolului al XVII-lea ciocolata avea un pret foarte mare, fiind considerata o bautura a elitei societatii. Cum a notat istoricul spaniol, Oviedo: "Numai bogatii si nobilii isi puteau permite sa bea chocolati ca si cum beau bani la propriu."


La inceputul secolului 18, pretul ciocolatei a scazut asa de mult, incat si cei in afara celor instariti isi puteau permite sa o consume. in Marea Britanie in aceasta perioada, localurile care serveau ciocolata erau la fel de populare ca si cele de cafea. De fapt, erau unele care erau frecventate numai de un anumit tip de clientela, cum ar fi politicienii sau oamenii de cultura.

Ciocolata devenise asa de populara, incat de multe ori materia prima nu se mai gasea pe piata. Astfel cultivarea arborilor de cacao s-a raspandit pe cuprinsul globului si in tari ecuatoriale, in Africa sau mai recent in Indonezia. Desi utilajele de producere a ciocolatei au evoluat, ceea ce a dus la scaderea pretului si la cresterea consumului, boabele de cacao inca se cultiva manual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cele mai încurajatoare citate despre succes Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii

Astazi cacao se foloseste nu numai in productia de ciocolata, dar si in cosmetice sau medicamente. Ciocolata este asociata cu diverse festivitati si sarbatori, cum ar fi Pastele sau Craciunul. Bucatari internationali au incorporat ciocolata in specialitati culinare, deserturi si bauturi, iar milioane de oameni o consuma in diversele ei forme pe tot globul.

Informatii oferite de books-express


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri