Sanii sunt inzestrati cu o simbolistica atat de bogata. Sanii sunt parte din identitatea si expresivitatea feminina si au primit insusiri metaforice de-alungul a mii de ani de existenta umana. Sanii vorbesc despre frumusete si despre caldura materna, despre fertilitate in acelasi timp, sanii inseamna grija si sexualitate.

Noua, oamenilor sanatosi ne este foarte greu sa ne inchipuim un asemenea travaliu insa oameni care au trecut prin experiente similare stiu foarte bine sa empatizeze. “Esti o curajoasa! Am fost diagnosticata in dec. 2009 cu cancer de ovar, m-am operat si mi s-au mai dat 3 luni de viata. A trecut un an si jumatate si sunt foarte bine! Iti inteleg temerile, angoasele… Trebuie sa invingi, trebuie!”, spune o femeie pe internet, ca reactie la citirea povestii Danei. Acel “trebuie” rasuna precum un tunet care insoteste o ploaie purificatoare de vara... Paradoxul tocmai acesta este, faptul ca boala i-a deschis Danei noi orizonturi.
 

“Cand ai o trauma in viata ai doua lucruri de facut. Fie sa ramai acolo, fie sa evoluezi”

De cand este bolnava, Dana a cunoscut o multime de oameni interesanti, minunati, care o sprijina si o incurajeaza. O parte dintre acestia sunt colegii de la cursurile de tango unde ea investeste foarte multa pasiune. Jurnalista Simina Mistreanu, pe care a intalnit-o la aceste cursuri, a facut cunoscuta povestea Danei Ene prin intermediul unui material publicat de catre Decat o Revista. Acum, curajul Danei de a lupta pentru visurile ei a devenit inspiratie. Pentru mine cel putin, da!

Am cunoscut-o intr-o zi insorita de vara, una dintre primele zile de vara adevarata, de altfel. Era imbracata foarte modern, intr-o salopeta de vara cu imprimeu floral, cu o palarie imensa, spectaculoasa, ce acoperea un par carliontat - expus cu mandrie inainte de o noua perioada de chimioterapie; Dana ma intampina cu un zambet larg, in ton cu toata atmosfera din jur. Amanasem pentru prea multa vreme intalnirea cu ea si cu povestea ei, din cauza unor tensiuni personale. Dar iata ca in sfarsit aveam sa o cunosc pe fata asta care radia numai prospetime si optimism. Pe lanaga cancer la san, povestea mea personala de moment parea sa fie o banalitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

“Stii”, imi spune Dana, “Cand ai o trauma in viata ai doua lucruri de facut. Fie sa ramai acolo, fie sa evoluezi”. Dana a ales a doua varianta iar acum, desi tumora este acolo, inca prezenta, in ciuda tuturor incercarilor de a o elimina, ea debordeaza de cunoastere, fiindca aceasta boala i-a oferit o mare deschidere: “Acum am inteles ca trebuie sa schimb tot din viata mea. Am putut sa am o deschidere in viata mea asa cum nu as fi avut”, spune Dana. 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri