Naomi Wolf, o feminista focoasa, a scris la inceputul anilor '90 o carte care a aratat cum imaginile frumusetii sunt folosite impotriva femeilor. Acum, la 20 de ani de la aparitia cartii ei Beauty Mith (Mitul Frumusetii), Naomi scrie despre 'mitul femeii care imbatraneste'. La varsta a doua, femeile ajung sa fie mult mai impacate cu ele insele, cu propria imagine decat la 20 de ani, ceea ce le transforma in persoane cu adevarat minunate.

Este adevarat ca a avea grija de tine este un aspect care nu poate fi trecut cu vederea. Dar acea grija fata de tine nu inseamna sa te lasi inrobita de toate acele mituri despre frumusete si toate presiunile pe care le provoaca aceste imagini. A avea grija de tine trebuie sa fie perceput in sensul ca trebuie sa te iubesti si sa te pretuiesti asa cum esti, sa iti pretuiesti corpul tau care este unic si sa ai grija de el, in mod corespunzator.

La varsta a doua, scenariul social insista ca ar veni momentul sa ne adaptam primelor culori grizate. Este mult mai acceptabil sa le vezi pe femei ca devin foarte critice in privinta semnelor de imbtranire, spune feminista.

Imi place unde ma aflu!

Cu riscul ca din punct de vedere social, totul ar putea sa sune ciudat eu vreau sa spun: “Imbatranirea este mai mult decat tolerabila”. “Mie chiar imi place!”, spune Naomi. “Foarte multe dintre noi chiar iubim stadiul in care ne aflam. Imi place unde ma aflu”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

“Desigur, am o tresarire atunci cand dupa ce am uitat sa imi mai improspatez culoarea parului, ma duc la baie si observ o stralucire grizata. Dar ma uit la ea cu multa curiozitate: <<Deci asa trebuie sa fie!>>
Desigur, ca la varsta a doua avem nevoie da mai mult efort sa aratam bine. Dar la aceasta varsta stii de asemenea ce dar incredibil este corpul tau. In timp ce nu prea iubesc sa muncesc din greu pentru un rezultat, totusi ma bucur mult pentru corpul meu care se poate misca, care poate inota si poate sa mearga in drumetie, toate acestea multumita ca nu sufar de nicio boala serioasa. O profesoara de 59 de ani mi-a zis: <<Mai bine as arata minunat asa cum sunt decat sa incerc sa arat ca la 19 ani. Ma simt fericita in pielea mea, mult mai fericita decat atunci cand eram tanara>>”.

Naomi isi continua argumentarea. “Am intrebat o terapeuta care lucreaza cu femei de varsta a doua: <<Din experienta dumneavoastra, este adevarat ca femeile intra in depresie din cauza felului in care arata, pe masura ce imbatranesc?>> . <<Nu, e doar un mit>>, spune ea. <<La varsta aceasta stii mult mai multe lucruri pentru a te pastra in forma. Stii mai bine despre ce te face sa te simti bine purtand. Si esti capabila sa iubesti felul in care arati”.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri