Imaginea mamei si imaginea alcoolicului sunt foarte contradictorii. Cu toate acestea, alcoolismul poate sa afecteze pe oricine si astfel, exista femei care isi pot indeplini cu desavarsire rolul de mame sau pe cel de femei de cariera. Si totusi, prietenul cel mai bun al lor este alcoolul...

Nu inseamna ca aceste mame nu ar fi responsabile sau ca nu sunt capabile sa isi duca sarcinile la bun sfarsit. Ele se incadreaza in categoria alcoolicilor care pot sa functioneze din punct de vedere social [(in eng. High-functioning alcoholic (HFA)]. Genul acesta de alcoolici isi pot mentine viata lor profesionala, isi pot intretine relatiile de prietenie in timp ce consuma bauturi asemeni alcoolicilor cu notorietate. Spre deosebire de alcoolicii care se incadreaza in stereotipul clasic, acestia au o viata plina de reusite si de obicei sunt oameni de succes, explica Wikipedia.

Aceasta ii poate face sa nu isi recunoasca problema in fata colegilor, a membrilor familiei sau a prietenilor. La randul lor, apropiatii, nu isi dau nici ei seama ca ar fi ceva in neregula cu astfel de persoane, fiindca viata lor pare perfecta. Totusi, asa cum unele mame sufera de anumite boli precum diabetul sau depresia, la fel, unele pot sa sufere de... alcoolism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Cu cat aceste persoane sunt mai criticate din punct de vedere moral pentru comportamentul lor, cu atat vor continua sa bea si in acelasi timp sa isi puna propria viata dar si pe cea a copiilor lor sub un stres psihologic si emotional.

O cercetare condusa de catre National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism din SUA, arata ca exista peste 2,5 milioane de femei alcoolice in aceasta tara si ca o treime dintre acestea raporteaza consumul regulat de alcool.

In acelasi timp, studiul a mai aratat ca exista o crestere de 28, 8% a numarului de femei arestate pentru ca au condus sub influenta alcoolului, in timp ce in cazul barbatilor, procentul a scazut cu 7,5%.

Multe dintre aceste femei se simt apoi rusinate din cauza comportamentului lor, iar sentimentul ca nu ar fi mame bune, devine coplesitor. Stigma la adresa alcoolicilor este o bariera pentru ele, de aceea nu recunosc ca au nevoie de ajutor. Refuza cu obstinatie ajutorul.

“Succesul meu era masca pe care o foloseam ca sa neg acest demon. In acea perioada am scris un jurnal care refelecta foarte bine batalia cu alcoolul, care se dadea in mintea mea, in corpul meu, in sufletul meu”, spune Sarah Allen Benton in cartea ei, “Understanding the High-Functioning Alcoholic”.

Rachael Brownell, autoarea cartii “Mommy Doesn’t Drink Here Anymore” (Mami nu o sa mai bea niciodata) impartaseste de asemenea experientele ei legate de alcoolism si de recuperarea din aceasta boala. Ea spune ca una dintre principalele probleme ale alcoolicilor este aceea ca sunt stigmatizati. Ceva trebuie sa fie facut. Cartea lui Brownell despre primul ei an in care nu a mai baut, dar si blogul ei rachaelbrownell.com a captat recent atentia mass-mediei, devenind o sursa de speranta pentru alte femei aflate in situatia ei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri