Sanatatea intima a femeii atarna intr-o balanta foarte fina cu factorii patogeni. Astfel sanatatea genitala este influentata atat de factori exogeni (infectii, viata sexuala) cat si de cei endogeni (nutritie, starea imunitatii, momentele ciclului menstrual, echilibru hormonal etc.).

Dureri foarte puternice la menstruatie

Durerile menstruale in prima zi de sangerari sunt moderate, trec cu un analgezic uzual si se datoreaza eliminarii membranei uterine, contractiilor uterului si tensionarii tendoanelor de suspensie ale uterului (din acest motiv pot sa apara si dureri de spate, pentru ca uterul este “fixat” si de coloana lombara). Daca insa aceste dureri sunt foarte puternice, insotite de greata si/sau dureri de cap, uneori de frisoane, varsaturi, stare generala de rau, ameteala si nu cedeaza la un analgezic obinsuit, atunci trebuie sa consultati medicul specialist.

Secretii vaginale abundente

Secretiile vaginale abundente sunt cunoscute sub numele de leucoree, dar acestea pot exista si in alte situatii de infectii vaginale sau genitale. Intotdeauna cand observati o modificare a caracteristicilor secretiilor vaginale (miros, consistenta, abundenta, culoare) trebuie sa consultati medicul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Mancarimi vaginale

Unele infectii genitale nu modifica evident secretiile vaginale, dar au alte simptome. Spre exemplu mancarimile la nivelul vulvei sunt foarte frecvente in cazul candidozei si intotdeauna cand aceste mancarimi exista trebuie consultat medicul ginecolog. De asemenea orice pigmentare a pielii sau depigmentare (schimbare de culoare in zona inghinala) necesita consultul medical, adesea modificarile de culoare fara niciun alt simptom fiind date de ciuperci ale pielii.

Jena la contactul sexual

Pentru femei preludiul este important fiindca ofera timp vaginului sa se lubrefieze si astfel sunt evitate toate problemele: durere, candidoza sau alte infectii. Uneori insa in timpul actului sexual sau imediat dupa femeia poate resimti o jena vaginala manifestata ca o usturime, arsura sau durere. Repetarea acestui simptom este semn de boala. De obicei analizele de secretii si testul Papanicolau scot la iveala cauza care produce jena vaginala.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri