De atatea ori... atunci cand ne simtim rau fizic sau psihic, avem nevoie de atingere. De o tinere de mana sau de o imbratisare care sa vina din partea unei persoane apropiate.

Atunci cand erau lasate complet singure, in timp ce primeau acele socuri electrice, femeile simteau frica si durere iar ariile creierului responsabile pentru emotii erau mult mai active. Daca un membru al laboratorului le tinea pe acestea de mana, fiind vorba despre o persoana pe care ele nu o mai vazusera pana atunci, femeile simteau mai putina teama chiar daca durerea fizica era prezenta.

Cel mai interesant este faptul ca in momentul cand partenerii acestora le tineau de mana, in timp ce ele primeau socurile electrice, activitatea creierului lor se calma incet, incet. Era ca si cand stransoarea palmei sotului ar fi avut puterea unui medicament, al unui sedativ care le reducea durerea fizica si frica psihica! Mai mult decat atat, efectul asupra creierului acestor femei era direct proportional cu dragostea pe care o simteau pentru partenerii lor, cu gradul de intelegere din casnicia lor. In momentul in care erau tinute de mana, schimbarile activitatii creierului, vizibile cu ajutorul imaginilor magnetic rezonante, se produceau in zona creierului denumita hipotalamus (responsabila in procesarea emotiilor). Hipotalamusul este acea zona a creierului ce controleaza secretiile hormonilor din corp, mai ales pe aceia ai stresului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Profesorii de la Universitatea Wisconsin denumesc relatiile emotionale dintre oameni “regulatorul ascuns” fiindca acestea au un efect profund asupra functionarii creierului in situatii de stres si amenintare. Efectul acestora este imperceptibil atunci cand totul merge bine.

Asa ca, tineti-va partenerul de mana ori de cate ori puteti. Si daca nu aveti un partener, apucati mana unui prieten sau a unei persoane apropiate si strangeti-i-o cu caldura. Puterea atingerii este poate imperceptibila, insa este acolo si este nemaipomenit de puternica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri