Nu doar persoanele cicalite sufera din acest motiv dar si persoanele cicalitoare se lupta cu problema pe care o au. Este la fel de neplacut sa fii considerata o persoana cicalitoare si, constientizandu-l, multi oameni chiar vor sa elimine acest aspect din vietile lor.

Cicalelala o regasim in relatiile de familie mai ales. Tu cum reusesti sa nu ii repezi pe cei dragi, sa nu ii presezi sa faca anumite lucruri si sa nu ii certi? “Da-mi servetul!” sau “Gunoiul trebuie dus!” sau, “Nu ai facut ceea ce ti-am cerut!”, sau “Nu asa trebuia sa procedezi!”. Unii dintre noi chiar nu reusim sa ne abtinem. Cum reusesti sa eviti o astfel de purtare “dictatoriala” fata de cei dragi?

Iata ce spune DEX-ul despre cicaleala. Asadar, "a ciacli" = "A certa mereu, a face cuiva reprosuri repetate pentru fapte marunte", "A deranja mereu cerand si reprosand diferite lucruri; a bate la cap; a morocani; a barai; a sacai". Iar sinonimele sunt... " a bodogani, a dascali, a plictisi, a sacai, (pop. si fam.) a boscorodi, (pop.) a dondani, a prociti, a sucali, (reg.) a ciocmani, a morcoti, a tocani, a tolocani, (Mold.) a cihai, (Transilv. si Bucov.) a cincai, (Mold. si Bucov.) a moronci, (fam.) a barai, a bazai, a bombani, a socri, (fig.) a ciocani, a carai, a pisa, a pisalogi, a toca". Cred ca sunt destul de multe argumente care sa demonstreze ca acesta nu este un mod tocmai flatant de a ne trai viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Cicaleala aduce cu sine foarte multe tensiuni si in relatiile de cuplu si pentru ca exista atat de multe sinonime pentru acest cuvant, inseamna ca cicaleala chiar este o problema. Psihologii atribuie aceasta tendinta mai cu seama femeilor. Fiindca multe femei gasesc destul de dificil sa comunice nevoile pe care le au, ele cad in capcana cicalelelii si a tonului plangaret in privinta a ceea ce nu primesc, mai bine decat sa ceara in mod direct de la partener ceea ce vor.

Astfel se naste un cerc vicios, fiindca in acest mod, partenerul devine in fapt mult mai reticent la dorintele ei. Cu cat el o priveaza pe ea mai mult de ceea ce isi doreste, cu atat ea il va cicali mai mult si cu atat este mai putin probabil ca ea sa obtina ceea ce vrea de la el.

La suprfata, este usor sa spui ca "este doar vina cicalitului" – daca el ar raspunde mai bine cerintelor, cicaleala nu si-ar mai avea rostul. Dar mai bine decat sa cautam vina cuiva – "este vina sotului fiindca nu a curatat bucataria sau a sotiei fiindca se plange prea mult in privinta acestui aspect" – am cauta modalitati mai bune pentru a comunica, asta pentru a nu risca sa pierdem aromonia intimitatii din cuplu.

Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri