Asa cum spunea Hippocrates: 'Let your food to be your medicine and your medicine be your food'. Adica, foarte simplu: Esti ceea ce mananci, iar dieta din ce in ce mai raspandita (in special in mediul urban) lasa o multime de nutrienti deoparte si iti da un exces de grasimi nesanatoase, sodiu, conservanti si aditivi.

Cu toate ca 96,9% (conform unui studiu realizat de GeneratiaS si Guerrila Verde) dintre studenti asociaza un stil de viata sanatos cu o dieta echilibrata, o treime dintre ei consuma chiar de 3 – 5 ori pe saptamana fast-food. Insa acesta este doar varful iceberg-ului. Nu doar fast-foodul ne da produse semi-procesate. Exista o gama din ce in ce mai variata de produse semi-preparate sau semi-gata-preparate iar apetitul romanilor abia acum incepe sa se deschida. Haideti sa aflam care sunt cele mai daunatoare 8 mancaruri, conform specialistilor.

8. Chipsuri de cartofi

Nu cred ca este o surpriza foarte mare pentru nimeni prezenta chipsurilor in acest top. Majoritatea chipsurilor pe care le cumperi, cu siguranta nu sunt atat de bune pentru sanatatea si supletea ta. In conditiile in care vorbim de un business de 30 de miliarde de dolari anual, imagineaza-ti numarul impresionant de oameni care “aleg in fiecare zi fara griji” si cati “savureaza gustul irezistibil din fiecare punga”. Chiar daca acum au aparut chipsurile de cartofi cu -75% grasimi saturate si fara potentiatori de aroma artificiali, aceste gustari sanatoase iti pot arunca in aer bugetul caloric zilnic. Poti incerca, dar fa-o cu moderatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

7. Pizza cu salam sau carnaciori

Cu toate ca stim ca pizza este o alegere mai mult nesanatoasa decat sanatoasa, majoritatea nu puteam sa renuntam la oportunitatea de a ne delecta cu o delicioasa -yammy yammy pizza. Sunt unele modalitati de a imbraca pizza pentru a o putea face putin mai putin nesanatoasa si sa faci in asa fel incat sa nu te mai simti atat de vinovat. In primul rand incearca sa folosesti cat mai multe legume si carne proaspata (preferabil sa fie pui). Incearca sa reduci cantitatea de carnaciori si salam. Si nu in ultimul rand, nu manca mai mult decat iti trebuie.

6. Hot Dog (sau cremwrust)

Imediat ce afli ce se foloseste la prepararea gustosului cremwurst, s-ar putea sa te ingretoseze pana in punctul in care vei refuza sa ii mai vezi macar. Sunt cateva sfaturi ce le poti urma si anume sa incerci sa cumperi produse ceva mai scumpe, cu un continut cat mai mare de carne (citeste eticheta), pentru a evita problemele ce pot aparea. Sunt diverse modalitati de a manca cremwurstii, dar totusi ar fi indicat sa ii prepari termic, pentru a fi cat mai sigur.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid


5. Hamburger

Cu toate ca suntem inebuniti dupa mirosul si gustul burgerilor la gratar sau la tigaie, fast-foodurile care vand aceste bestii calorice sunt in general in top 10 nesanatoase. Filme precum SuperSize Me, au incercat sa arate ce inseamna in realitate hamburgerii de la fast-food pentru sanatatea ta. Insa, in cantitati normale, recomand din cand in cand un hamburger facut in casa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri