Este un 'adevar' general valabil, uneori o spunem ca pe o gluma, alte ori este ultima replica o 'lovitura sub centura': 'Barbatii nu isi doresc nimic altceva decat sa faca sex'.

In oricare dintre aceste cazuri, el are nevoie ca sotia sau iubita lui sa il aprecieze, sa il sprijine. Ea trebuuie sa creada cu sinceritate in el si in capacitatile sale. Acest aspect din viata unei relatii este un element crucial, deosebit de important pentru un barbat, ceva ce il face sa fie fericit in acea relatie. Iar existenta admiratiei femeii fata de barbat, in cadrul unui cuplu, hraneste instinctele feminine in egala masura", spune psihologul.

"Din pacate, in randul barbatilor si femeilor astazi, se face o confuzie cu privire la rolul adevarat al carierei in cadrul unei relatii romantice. Multi terapeuti nu prea reusesc sa ajute in aceasta prvinta, pentru ca ei trateaza instinctele feminine si pe cele masculine in aceeasi maniera, fara sa faca nicio diferenta. Viata contemporana nu prea a reusit sa schimbe milioane de ani de evolutie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?

Din timpuri trecute, barbatii si-au dezvoltat un instinct puternic pentru excluderea virtuala, a celorlalti, a celor care i-ar putea face concurenta. Iar supravietuirea speciei noastre a depins de acest instinct. Imaginati-va cat erau de determinati barbatii primitivi pentru a se lupta cu triburile rivale sau pentru a vana in padure.

Ca rezultat, procesul atractivitatii sexuale a evoluat in mod natural, pentru a include si elementul foarte puternic al sprijinului feminin, in aceste demersuri masculine. Rezultatul astazi? Barbatul nu se poate simti atras cu adevarat de o femeie, daca aceasta nu il sprijina in <<misiunea>> sa.

In general, femeile din lumea moderna, nu prea mai stiu cum sa acopere aceasta nevoie a barbatului si ignora acest element al atractiei. Prea des, mass-media si cultura noastra in general, ii incrimineaza pe barbati pentru nevoia lor de a fi apreciati. Se spune in sens peiorativ ca ei au prea multa nevoie ca <<egoul lor fragil sa le fie hranit>>.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cele mai încurajatoare citate despre succes Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine!

Din acest motiv, traim o era a frustrarilor in dragoste. De cele mai multe ori, barbatii simt ca ceva lipseste din relatia lor. In general, ei considera ca exista in viata iubitelor sau sotiilor, pentru a insemna ceva, pentru a servi unor interese independente de ei insisi. Astfel, multi barbati, pur si simplu nu traiesc acel sentiment triumfator care este generat de admiratia femeii fata de ei, fata de eforturile lor.

Cum putem sa trecem peste astfel de probleme de cuplu? Comunicarea ajuta. Barbatii si femeile care trec prin faze dificile ale relatiei si care isi doresc mult sa rezolve aceste probleme, trebuie sa discute si sa afle ce lipseste din acea relatie, trebuie sa isi dea seama daca ea il admira pe el pentru ceea ce face. Nu este acesta elementul central al unei relatii de succes, in schimb acesta este un element indispensabil", ne sfatuieste Paul Dobransky.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale

Aratam de altfel, intr-un articol recent ce facea referire la studiul lui M. Gary Neuman, ca, intr-adevar principalul motiv pentru care barbatii insala nu este dorinta de sex, ci dorinta de a fi importanti pentru cineva. Pentru altcineva, daca sotia sau prietena uita sa le mai ofere acel sentiment al aprecierii...

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri