Calendarul Haab contine 19 semne zodiacale mayase ce reprezinta miscarea zilelor de-a lungul unui an. Multe dintre intelesurile si simbolistica acestora sunt bazate pe aspecte importante ale culturii Maya – vremea, jaguarul, cele patru “directii” (punctele cardinale) si astronomia.

Ch’en – 2 ianuarie – 21 ianuarie

Semnificatie: Furtuna neagra, Cer negru, Luna, O floare, Vest

Cei nascuti sub semnul Ch’en sunt “pasari de noapte”. Ei isi iau energia de la Luna si au cu aceasta o legatura deosebita. Sunt spirituali si foarte ageri la minte. Pot fi descrisi ca niste oameni profunzi, prieteni de nadejde si iubiti perfecti. Meditatiile sau rugaciunile facute cu fata spre vest le vor aduce nativilor din Ch’en rezultate nebanuite.

Yax – 22 ianuarie – 10 februarie

Semnificatie: Furtuna verde, Venus, Doua flori, Sud

Cei nascuti sub semnul Yax au afinitati particulare pentru cei nascuti in Yaxk’in. Planeta lor guvernatoare este Venus si de aceea ei sunt in mod natural iubitori si plini de compasiune cu persoanele din jurul lor. Sunt pacifisti, realisti si au o minte limpede. Nu se streseaza deloc pentru grijile de zi cu zi. Punctul lor cardinal benefic este sudul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Sak’ – 11 februarie – 2 martie

Semnificatie: Furtuna alba, Broasca, Trei flori, Nord

Persoanele nascute sub acest semn se simt cel mai bine in timpul zilei. Momentul benefic ce le umple de energie este dimineata. De altfel, cateva ore de meditatie in fiecare dimineata vor fi calea acestora catre intelepciune si evolutie. Directia lor cardinala este nordul, iar animalul totemic este broasca ce semnifica adaptabilitate si rezistenta la schimbare. Nativii Sak’ pot trece repede de la un stil de viata la altul si rezolva orice tip de probleme foarte usor. Nu suporta sa lase nimic nerezolvat.

Keh – 3 martie – 22 martie

Semnificatie: Furtuna rosie, Copac, Caprioara, Est

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri