In jocul selectiei, barbatii si femeile au acces la o varietate de strategii constiente si inconstiente, pe care le acceseaza pentru a-si gasi parteneri pe termen lung sau scurt, spun cercetatorii. Chiar daca stiina este departe de a ne da raspunsul clar la intrebarea 'de ce ne atrage cineva?', exista totusi o multime de teorii si ipoteze cu privire la comportamentul nostru de selectie. Ce fel de barbati cauta femeile?

7. Siguranta de sine vs. fire anxioasa

Multi oameni stabilesc relatii de dependenta fata de partenerii lor. Barbatii care tradeaza o tendinta de atasament anxios, au mult mai putine sanse decat independentii. In acelasi timp, inceputul unei relatii presupune o apropiere. Exista in acel moment sentimente confuze ca dorinta de a fi langa cineva si teama de a nu fi respins. In ceea ce ii priveste pe anxiosi, ei se lasa coplesiti de acel sentiment de teama ca vor fi respinsi, ceea ce aduce cu sine fix efectul nedorit. Astfel, barbatii cu stapanire de sine sunt mult mai atragatori in ochii femeilor.

“Nu pot considera atragator un barbat doar pentru ca are incredere in sine sau mai ales pentru ca are incredere in sine. Sunt sanse mai mari sa il consider arogant. Cred ca mai degraba apreciez ca un tip sa stie ce vrea - astfel se evita si situatia stanjenitoare in care eu m-as simti respinsa cand el de fapt inca incearca sa se lamureasca in privinta mea”, spune Sorina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

8. Parfumul personal al barbatului, "acel CEVA"?

Parfumul personal al barbatilor este foarte important pentru femei. Daca unei femei ii place parfumul unui barbat, inseamna ca natura ii transmite ca cei doi ar fi potriviti din punct de vedere genetic. Foarte multe studii au aratat femeile (cele care nu iau anticonceptionale) sunt mult mai atrase de parfumul barbatilor care au o harta genetica foarte diferita de a lor. Parfumul este modul prin care natura ii transmite unei femei, ca un barbat este cel potrivit pentru ea.

“In privinta feromonilor, tot mai multe studii demonstreaza existenta acestora si importanta lor in fenomenul atractiei, insa este vorba de cei naturali, nu de feromonii vanduti <<la sticla>>. Cred totusi ca atractia nu este neaparat legata de potrivirea de caracter: doi oameni pot fi foarte atrasi <<chimic>>, dar nu neaparat se pot intelege intr-o convietuire pe termen lung. Atractia este strans legata de fenomenul reproducerii, astfel ca de multe ori, femeile cad prada atractiei pe care o confunda cu dragostea. Potrivirea intre doi parteneri cuprinde atractia, dar implica si alte variatii ce tin de cultura, comportament, aptitudini personale si asteptarile fiecaruia de la viata, este parerea Alinei, iar spusele ei par sa concluzioneze in mod ideal, acest articol.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

In ceea ce va priveste, ce calitati ar trebui sa detina barbatul ideal? Sunteti de acord cu rezultatele cercetatorilor expuse mai sus?

Foto front, main si int. art: Shutterstock

J.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri