In jocul selectiei, barbatii si femeile au acces la o varietate de strategii constiente si inconstiente, pe care le acceseaza pentru a-si gasi parteneri pe termen lung sau scurt, spun cercetatorii. Chiar daca stiina este departe de a ne da raspunsul clar la intrebarea 'de ce ne atrage cineva?', exista totusi o multime de teorii si ipoteze cu privire la comportamentul nostru de selectie. Ce fel de barbati cauta femeile?

De cele mai multe ori, barbatii nu inteleg aceasta nevoie a femeilor de a-si impartasi experientele si problemele. Barbatii vorbesc mai putin despre dificultatile pe care le au, preferand sa gaseasca in tacere, solutii pentru a iesi din impas.

Barbatii care reusesc sa isi infranga tendinta de a suprima nevoia partenerelor de a povesti despre dilemele lor, au mai mult succes, pentru ca in final, acestea vor sfarsi prin a se simti in mod emotional foarte apropiate de acei barbati si implicit, prin a se simti in final si din punct de vedere intim, mai apropiate de ei. De fapt, ceea ce conteaza enorm, este ca un barbat sa aiba o fire empatica si sa fie un bun ascultator. Empatia este o trasatura de caracter considerata a fi esentiala dupa cum au aratat mai multe studii citate de Askmen.com.

Iata parerea Irinei: “Conteaza enorm de mult ca un barbat sa poata empatiza cu tine si sa fie capabil sa-ti inteleaga starile, dilemele, dispozitiile afective. Daca un barbat iti poate intui starea inseamna ca te cunoaste. Daca are rabdare sa iti asculte problemele inseamna ca ii pasa. Daca este capabil sa te inteleaga inseamna ca te iubeste. Inseamna ca exista o conexiune si o compatibilitate emotionala. Un barbat care nu stie si nu vrea sa te asculte iti minimalizeaza identitatea. Stima de sine incepe sa descreasca. Implicit esti descurajata in a te exprima asa cum esti, asa cum simti”. Deci si in acest caz, rezultatele stiintifice par sa se plieze vietii reale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

4. Trasaturi feminine vs. trasaturi masculine

Destul de surprinzator dar femeile prefera un barbat care sa aiba trasaturi masculine sau pe unul cu trasaturi feminine, in functie de perioada ciclului menstrual. In timpul ovulatiei, se pare ca femeile prefera barbatii cu trasaturi foarte masculine, cei care tradeaza robustete. In alte perioade ale lunii, femeile par sa agreeze barbatii cu trasaturi mai fine, mai atractive. Psihologii au interpretat aceste date astfel: in timp ce femeile cauta barbati cu trasaturi masculine pentru relatii de scurta durata, de obicei din interese sexuale, acestea au tendinta de a forma relatii de lunga durata cu barbati ce au trasaturi faciale mai feminine. De ce? Se pare ca acesti barbati “mai finuti”, par sa fie si mai familisti din fire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri