Am uitat sa fim fericiti, am uitat sa fim multumiti de noi insine si, in final, am invatat sa uitam de noi, uitam ca exista cateva ingrediente "minune", dar evidente, care sa ne ajute sa fim din nou fericite.
6. La sfarsitul fiecarei zile, gandeste-te la cateva lucruri frumoase care ti s-au intamplat si la cateva mici reusite.

7. Mergi la sala sau fa exercitii fizice cel putin de 3-4 ori pe saptamana. Chiar si o plimbare mai lunga te poate ajuta.


8. Fii altruista! Orice gest frumos realizat pentru o persoana ne ajuta sa ne simtim mai bine. Kant afirma ca nu ar trebui sa simtim placere in momentul in care ajutam pe cineva, dar este imposibil, am deveni inumani.

Poti vizita un azil de batrani, un orfelinat, poti face voluntariat acolo. Poti oferi mancare celor nevoiasi. Poti sa ajuti o cunostinta, chiar daca stii ca nu ti se va returna favorul.

Ajutandu-i pe ceilalti, te ajuti in final pe tine insati. Ai un scop, viata ta nu mai este haotica. Te desprinzi de propria existenta, de propriile probleme, de distantezi de ceilalti. Acest fapt explica de ce masura fericirii noastre este de multe ori dependenta de copiii nostri.

9. Compune o scrisoare de multumire. Aproape sigur nu o vei trimite niciodata, dar te va ajuta. Poti alege fie o persoana draga tie, fie o persoana care ti-a gresit. De exemplu, o prietena le-a multumit unor asa-zisi prieteni pentru ca au "lovit-o" atunci cand avea puterea de a nu se lasa doborata. Suna paradoxal. In acest caz, este vorba despre multumire catre ea insasi: a invatat sa se ridice, sa o ia de la capat. Asa ca scrisoarea iti poate fi adresata chiar tie.

10. Invata despre tine. Gandeste-te care iti sunt punctele forte si cum le poti pune in valoare, care iti sunt punctele slabe si cum poti sa le eviti.

Fericirea nu ar trebui sa fie o arta, ci ar trebui sa fie accesibila fiecaruia dintre noi. Fericirea nu ar trebui sa fie pierduta sau sa fie confundata cu starea de beatitudine si de euforie! Fericirea ar trebui sa fie o constanta a vietii noastre si nu un scop indepartat sau amanat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri