Am uitat sa fim fericiti, am uitat sa fim multumiti de noi insine si, in final, am invatat sa uitam de noi, uitam ca exista cateva ingrediente "minune", dar evidente, care sa ne ajute sa fim din nou fericite.
Am uitat sa fim fericiti, am uitat sa fim multumiti de noi insine si, in final, am invatat sa uitam de noi. Ne pierdem in detalii minore, in probleme mai mult sau mai putin reale, in monotonie, in rutina, si uitam ca exista cateva ingrediente "minune", dar evidente, care sa ne ajute sa fim din nou fericite.

Daca treci printr-o perioada mai dificila, daca simti ca pur si simplu nu mai faci fata problemelor sau daca esti pur si simplu nemultumita de modul in care decurge viata ta, exista cativa pasi simpli de urmat, astfel incat sa invatam sa fim din nou multumite de noi insene.

1. Comunica. In momentul in care vorbesti cu altcineva despre ceea ce te framanta, este mai usor sa privesti in ansamblu problemele cu care te confrunti si este mai usor sa gasesti solutii.

2. Invata sa spui lucrurilor pe nume la momentul potrivit. Uneori, evitam sa spunem anumite lucruri, evitam sa fim directe. Incercam sa ii protejam pe ceilalti, dar facem un rau atat lor, cat si noua insene. Mintim si apoi trebuie sa acceptam consecintele minciunii. Trebuie sa invatam sa traim "aici si acum", dar niciodata nu este prea tarziu pentru a marturisi cuiva adevarul.

3. Nu iti indeparta prietenii. Fiecare relatie trebuie mentinuta, fie ca este vorba de o relatie de colegialitate, de prietenie sau de iubire. Adeseori, nu mai facem loc in program persoanelor apropiate, desi stim ca este nevoie doar de un mic efort. Avem nevoie de cei dragi mereu si ei au nevoie de noi. Un prim pas ar fi sa iti suni o veche prietena cu care nu ai mai vorbit de mult. Te vei simti mai bine din clipa in care pui mana pe telefon.

Viata sociala te ajuta sa fii mai fericita. Chiar daca de multe ori, dupa o zi dificila, tot ce vrei este sa ajungi acasa si sa fii singura cu gandurile tale, nu te vei simti neaparat mai bine. Singuratatea nu aduce fericire.

4. Invata sa zambesti, chiar daca nu te simti in stare, chiar daca te simti falsa la inceput. Gandeste-te ca relatia dintre ceea ce simtim si ceea ce afisam este biunivoca. Daca ne simtim bine, atunci zambim. Din acest motiv, corpul nostru si creierul nostru vor interpreta zambetul drept stare de bine, asa ca vor conspira pentru a induce aceasta stare.

5. Recompenseaza-te in fiecare zi. Gandeste-te la un mic cadou pe care ti-l poti oferi. Fie ca este vorba despre cateva clipe de relaxare, o plimbare, un cadou material, tu decizi.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri