Felul fiecaruia de a se comporta si de a accepta anumite lucruri, in orice postura, dar in particular, in timpul apropierii intime intre sexe, poarta amprenta tipologiei sale temperamentale, sau pe scurt, firii sale.
Am citit deunazi pe un site un sir lung de pareri "pro" si "contra" folosirii de "cuvinte deocheate" in timpul partidelor de amor, de ca si cand ar scrie undeva ca toti ar trebui sa gandim la fel, si fiecare gand mai aparte este tratat drept "erezie" sau "lipsa de consideratie" cand, in fapt noi suntem atat de nuantat diferiti incat numai rigorile inregimentarii sociale ne mai face sa semanam uneori, sau sa acceptam ca semanam….

Felul fiecaruia de a se comporta si de a accepta anumite lucruri, in orice postura, dar in particular, in timpul apropierii intime intre sexe, poarta amprenta tipologiei sale temperamentale, sau pe scurt, firii sale.

Pentru o scurta rememorare, reamintesc aceste tipuri temperamentale:

Tipurile extravertite

Colericul este excitabil si inegal in toate manifestarile sale, uneori agresiv, eruptiv, navalnic, nestapanit, optimist, alteori deprimat, cuprins de teama si panica. Are oscilatii, intre entuziasm, temeritate si stare de abandon, deceptie.

Sangvinicul este o persoana sociabila, vorbareata, hazlie, caracterizata de ritmicitate, echilibru, in conditii de vioiciune, rapiditate, comunicativitate, efervescenta emotionala. Este temperamentul bunei dispozitii, al adaptabilitatii prompte si economicoase. Este calm, stapan pe sine, poate astepta fara o incordare chinuitoare si poate renunta fara a suferi mult. Datorita extremei sale mobilitati sangvinicul este schimbator dorind mereu ceva nou. Are dificultati in fixarea scopurilor si consolidarea intereselor.

Tipurile introvertite

Flegmaticul este caracterizat printr-un calm neobisnuit, meticulos, lent, imperturbabil, temeinic in munca de lunga durata. Desi pare indiferent afectiv, ajunge la sentimente consistente si durabile. Se adapteaza greu, trece cu dificultate de la o activitate la alta, consumand foarte multa energie. Este inclinat spre rutina, iar tempoul lent il dezavantajeaza in anumite actiuni.

Melancolicul are un tonus scazut si reduse disponibilitati energetice; se mobilizeaza greu, inclinat spre reverie, interiorizare. Este sovaitor, rigid, sobru, pesimist, nesociabil, linistit, nu risca, nu are incredere in sine, are o exigenta exagerata fata de sine si prezinta dificultati de adaptare sociala.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri