Pentru a oferi consumatorilor europeni un instrument practic de alegere a unei statiuni de schi, in functie de preferintele lor, oriunde in Uniunea Europeana, Centrele Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana au decis sa intreprinda o evaluare comparativa la nivelul Uniunii Europene, intitulata "Schi Resort-urile din Europa 2010/2011".

Sarbatorile de iarna ne bat la usa si odata cu ele si vacanta de iarna. Problema care se pune este daca stim sa alegem locul in care sa ne petrecem vacanta pentru a ne simti bine si a face ce ne place. Pentru a sari in ajutorul iubitorilor sporturilor de iarna, mai ales a pasionatilor de schi, Centrele Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana ( ECC-Net ) au decis sa intreprinda o evaluare comparativa la nivelul Uniunii Europene, intitulata „Schi Resort-urile din Europa 2010/2011”.

Scopul principal al acestui studiu este acela de a oferi consumatorilor europeni un instrument practic de alegere a unui schi resort, in functie de preferintele lor, oriunde in Uniunea Europeana. La realizarea acestui studiu au participat 20 de state membre UE.

Beneficiarii acestui studiu sunt cu precadere familiile ( cu mai mult de un copil ) care pot economisi multi bani, informandu-se in prealabil cu privire la preturile practicate, oferte speciale si/sau reducerile pentru familii.

Selectia statiunilor de schi care au participat la acest sondaj a fost realizata de catre Centrul European din tara respectiva. Fiecare ECC a realizat o selectie a schi resort-urilor din tara sa, pe care le-a si contactat in vederea completarii unui chestionar. In aceasta ancheta sunt prezente doar acele statiuni de schi care au raspuns la chestionar online.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

In multe tari europene schiul este unul dintre cele mai practicate sporturi in perioada ierni. Schiul alpin are o lunga traditie in regiunile alpine din Austria, Elvetia, Italia, Slovenia, Germania si Franta. Prin urmare, in aceste tari exista un interes foarte mare pentru schi. De-a lungul anilor, schi-ul a devenit popular, de asemenea, si in alte tari europene, chiar daca conditiile geografice sau climatice nu sunt foarte bune pentru schi.

Rezultatele acestei studiu sunt prezentate intr-un tabel din care consumatorul se poate informa cu privire la tipurile de statiuni de schi din Europa, dimensiunea lor, facilitatile oferite ( telecabina, telescaun), preturile si tarifele practicate, si nu in ultimul rand, datele de contact a aproximativ 400 de schi resort-uri din Europa.

Schiul - un hobby costisitor

In comparatie cu alte activitati sportive, schiul este unul dintre cele mai scumpe sporturi de agrement atat pentru practicantii lui cat si pentru schi resort-uri. Pentru a oferi iubitorilor de schi conditii bune de a practica acest sport, schi resort-ul trebuie sa detina o infrastructura foarte bine pusa la punct: telecabine/teleschiuri, partii curatate, echipamente de zapada artificiala, nocturna, etc. In plus, statiunile de schi au nevoie de drumuri de acces, care trebuie sa fie intretinute si tinute in conditii deosebit de bune in timpul iernii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri