6 Iulie 2010 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Incestul este cu siguranta una dintre cele mai grave infractiuni de natura sexuala. Istoria, religia si realitatea anilor trecuti au confirmat astfel de relatii bolnavicioase, cazuri incredibile de iubire denaturata: Casanova si fiica sa Leonilda, Caligula si sora sa Drusilla, Lot si fiicele sale, Faraonul Akhenaten si Tanara Doamna.

Faraonul Akhenaten si sora sa - Parintii lui Tutankhamo, un faraon debil

In lumea faraonilor, incestul nu era privit ca pe un lucru interzis, gresit, ci ca pe o metoda de conservare a sangelui roial si a puterii. In repetate randuri, faraonii se casatoreau cu propriile surori sau in unele cazuri, cu propriile fiice. Versurile poemelor din Egiptul antic acorda relatiei sora-frate aproape aceeasi semnificatie pe care am acorda-o astazi unei relatii de iubire dintre un barbat si o femeie. Faimoasa Cleopatra spre exemplu s-a casatorit la varsta de 18 ani chiar cu fratele sau (12 ani) si mai tarziu cu un alt frate al sau, Ptolomeu XIV. Din punct de vedere genetic insa, progeniturile cu sange albastru nascute din astfel de legaturi incestuoase sufereau adesea de anomalii fizice si boli genetice grave, care le grabeau sfarsitul sau ii condamnau la suferinte fizice si psihice.

Stim cu totii cine a fost faraonul egiptean Tutankhamon, dar abia recent, prin analiza AND-ului, oamenii de stiinta au descoperit care este adevarata paternitate a acestuia. Tatal biologic al tanarului faron mort la varsta de 19 ani era faraonul Akhenaton - casatorit cu frumoasa Nefertiti.

Pentru ca aceasta nu ii daruieste niciun copil de origine masculina, Akhenaton se casatoreste cu sora sa ( despre care istoricii presupun ca este fie Nebetah, fie Beketaten) care il naste pe Tutankhamon. Asadar, Tutankhamon este rodul iubirii incestuoase dintre frate si sora. Tanarul faraon este insa fragil din punct de vedere fizic, sufera de anumite deformari ale oaselor si pentru a putea merge avea nevoie de sprijin. In mormantul sau au fost gasite bastoane.

Un articol de Dana Negoita

Foto interior 1 si 2: Wikipedia

Foto interior 3: flydime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri