Parca supele si ciorbele noastre sunt mai delicioase, au un gust mai romanesc daca in locul pastelor fainoase pe care ni le procuram din supermarketuri adaugam o mana de taitei facuti in casa. Iti propun asadar o reteta simpla de taitei de casa, usor de facut, numai buna pentru a da viata unor supe care sa-i incante pe cei dragi:

Parca totul capata un gust bun si o savoare deosebita cand este preparat in casa, cu o farama de buna intentie si ceva timp liber petrecut in bucatarie. Parca supele si ciorbele noastre cele nelipsite de la mai toate mesele sunt mai delicioase si au un gust mai romanesc daca in locul pastelor fainoase pe care ni le procuram din supermarketuri adaugam o mana de taitei facuti in casa. De aceea, iti propun o reteta simpla de taitei de casa, usor de facut si numai buna pentru a da viata unor supe care sa-i incante pe cei dragi:

Ingrediente:

3 oua
350-400 g faina
3 linguri sifon sau apa, de preferinta sifon
1 lingura lapte sau un bulgaras de unt
un varf de sare

Preparare:

Intr-un vas se cerne marunt faina si se ingramadeste pe colturile vasului, lasand in mijloc o gaura in care se adauga ouale sparte, apa si sarea. Se amesteca usor cu furculita sau cu ajutorul unei lingurite, iar ulterior se amesteca cu mana. Aluatul trebuie sa fie consistent, elastic si neted, nici prea moale, nici prea tare. Daca este insa prea moale, se mai adauga putina faina. Daca este prea tare, se mai adauga putina apa. Aluatul se framanta bine astfel incat sa nu ramana lipit de peretii vasului si nici de maine. Iti poti da seama daca este bine omogenizat in felul urmator: taie-l cu un cutit. Daca apar basicute, inseamna ca este framantat suficient.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Strange aluatul astfel incat sa semene cu o bila si lasa-l sa stea 20-30 de minute in vasul respectiv. Dupa aceea, intinde pe masa un strat subtire de faina. Imparte aluatul din vas in doua parti egale pe care le intinzi cu ajutorul facaletului sau al unei sticle (de sticla!) cat poti tu de subtire (2-3 mm de preferinta), intr-o forma regulata. Lasa-le sa se odihneasca pentru inca cinci minute, apoi presara faina deasupra, ruleaza-le si, cu autorul unui cutit cu lama foarte subtire, taie-le in fasii mai subtiri (ca fideaua) sau mai late (ca taiteii), dupa cum doresti. Imprastie taiteii pe o suprafata dreapta sau pe un servet pentru a se putea usca bine. Ii poti adauga imediat la supa sau ii poti intrebuinta data viitoare. Cand sunt suficient de uscati, inlatura usor faina in surplus si pastreaza-i in pungi de hartie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri