5 / 6

Exercitii de purificare

Putina activitate fizica in fiecare zi ne ajuta sa ne pastram frumusetea dar si sa ne relaxam. Zece minute sunt suficiente pentru a atinge o stare de bine.
Iata trei exercitii simple care te vor ajuta sa te relaxezi:
Incearca sa gasesti o pozitie in care sa stai si sa te simti cat mai comod posibil: pe scaun, pe canapea, in pat etc. Inchide ochii si incearca sa constientizezi, incet-incet, sezatiile legate de corpul tau. Vom face astfel o „calatorie a perceptiilor” in care vom parcurge intreg corpul. Concentreaza-te asupra talpilor picioarelor, apoi mergi mai sus spre gambe, coapse, bazin, spate, abdomen, piept, gat si cap. In zona capului ne concentram asupra pielii, globilor oculari, obrajilor, maxilarului, buzelor etc. Ideea acestui exercitiu este sa constientizam diferitele parti ale corpului nostru, relaxandu-ne si indepartand astfel stresul. Acest exercitiu obisnuiam sa il fac la inceputul fiecarui curs de teatru. Ne relaxa si ne smulgea din cotidian.


Un alt exercitiu ar fi sa stai pe scaun, cu ochii inchisi si sa incerci sa te relaxezi. Stai cu spatele drept, rezemat de spatar, si intinde mainile si picioarele pe langa corp. Inspira profund pe nas si numara pana la 5, apoi tine-ti respiratia tot pana la 5 si tot asa.


Stai pe podea, cu picioarele indoite si incrucisate, cu talpile lipite una de cealalta. Tine-ti palmele pe genunchi. Impinge talpile in interior, presand una in cealalta, iar cu mainile apasa pe genunchi pana cand nu mai poti. Ramai in aceasta pozitie cateva secunde, revenind la normal si repetand de 2-3 ori. Nu uita sa inspiri cat mai adanc pe nas si sa expiri pe gura.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri