3 / 6

Secretul odihnei

Nimic nu este mai bun decat un somn odihnitor. Somnul este sursa noastra de energie pe intreaga zi, cel care ne incarca „bateriile”. Somnul este esential pentru sanatatea noastra fizica, mintala si emotionala.

Pe parcursul noptii, sistemul nostru muscular, imunitar si nervos se regenereaza, iar partile din creier responsabile cu emotiile, cu memoria, cu interactiunea sociala, cu luarea deciziilor sau comunicarea se recupereaza dupa o zi de tensiune si stres. Somnul este vital organismului nostru.

Conform specialistilor, sistemul nostru nervos ofera in randament maxim dupa o noapte de somn bun. Tocmai de aceea uneori avem mintea „limpede” dimineata. Important este sa nu ne culcam la ore tarzii si sa dormim intre 6 si 9 ore, in functie de organismul fiecaruia. Cam de atat are nevoie corpul nostru sa se incarce.

Daca ai probleme cu somnul, recomandabil ar fi sa incerci sa te culci in fiecare seara in jurul aceleasi ore pentru a-ti obisnui corpul cu un program. Incearca sa nu mai mananci la ore tarzii, sau mananca mai putin. Cafeaua, alcoolul, tutunul sau Vitamina C nu fac nici ele bine. Sunt dusmanii somnului; incearca sa-i eviti dupa ora 17. Aeriste camera bine. De asemenea, este foarte important sa nu intri in pat cu problemele zilnic. Lasa-le la intrarea in dormitor. Relaxeaza-te si intra in lumea viselor.

 

Garbo.ro iti recomanda si alte articole despre somnul si odihna ta:

Spune-mi cum iti e somnul ca sa iti spun cine esti

Dormitorul te ingrasa? 5 pasi pentru un somn mai bun

Totul despre sindromul de apnee in somn si calitatea somnului astazi

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri