Realitatea ne arata ca intimitatea in mediul online in acest moment este o utopie. In lipsa unor organizatii competente care sa verifice daca informatiile personale sunt protejate, daca mailurile tale nu mai poposesc si prin alte parti, ideea intimitatii este relativa.

Intimitatea pe internet este un subiect controversat in mai toate mediile online din lume. In realitate, majoritatea utilizatorilor de internet din Romania si in general din lume nu pun mai deloc accentul pe intimitate, viata privata sau protejarea datelor cu carater personal in mediul online.

Marck Zuckerberg creatorul celei mai mari retele de socializare din lume, Facebook, comenta acum cativa ani ca “Utilizatorii sunt dispusi sa renunte la intimitatea lor pentru a face cunoscute din ce in ce mai multe informatii pe Internet".

Aruncand o privire de ansamblu, tendintele de comunicare in prezent si in anii care urmeaza sfideaza orice teorie a intimitatii si inchid gura majoritatii militantilor fanatici care nu sunt de acord cu modalitatile prin care internetul protejeaza datele personale, cu retelele de socializare sau cu paginile personale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Fenomenele precum Facebook, Twiter, hi5, youtube fac deliciul majoritatii utilizatorilor de internet din lume si astfel si genereaza venituri din ce in ce mai mari. Exemplu este cazul Facebook, care in numai sase ani de la lansare detine o valoare de piata de 17 miliare de dolari si este din ce in ce mai vinat de majoritatea gigantilor IT.

Realitatea ne arata ca intimitatea in mediul online in acest moment este o utopie. In lipsa unor organizatii competente care sa verifice daca informatiile personale sunt protejate, daca mailurile tale nu mai poposesc si prin alte parti, ideea intimitatii este relativa.

In acelasi timp, utilizatorii de internet trebuie sa stie ca exista cateva reglementari si legi in domeniu care apara prelucrarea datelor pe teritoriul Romaniei. Astfel, potrivit unei conventii a Comisiei Europene, la care tara noastra a aderat, datele cu caracter personal care urmeaza a fi prelucrate trebuie sa fie: colectate pentru scopuri clar determinate , prelucrate loial, explicite si legitime si stocate dupa o metoda care sa permita identificarea persoanelor in cauza , adica a celor care le stocheaza.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Leagăn pentru toată copilăria 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Potrivit unor studii realizate de cercetatori americani de la Harvard, intimitatea noastra se reduce in fiecare zi din ce in ce mai mult. Astfel, daca aceasta tendinta se mentine, vom asista din ce in ce mai mult la cazuri in care date personale sau diferite informatii cu caracter confidential vor deveni publice, majoritatea impotriva vointei celor implicati.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri