9 / 13

Sagetator

Pentru Sagetatori, activitatea fizica este absolut necesara. Cu siguranta vor deveni sedentari si se vor imbolnavi daca nu fac destula miscare. Desi de obicei sunt supli in tinerete, au tendinta de a se ingrasa odata cu varsta. Femeile Sagetator depun acest surplus pe solduri si pe coapse.

Planeta ce guverneaza Sagetatorul, Jupiter, are influenta asupra ficatului si a glandei pituitare. Sagetatorii au un ficat activ, dar sensibil, care are de suferit imediat in cazul abuzului de alcool. Pot fi predispusi si la hepatita.

Mancaruri:

Pentru Sagetatori, cel mai sanatos lucru e apa minerala. O cantitate de 1-2 sticle pe zi ii va face sa se simta excelent. Ei, mai mult ca oricare altii, trebuie sa manance legume - mazare, fasole si soia. Nu e recomandat sa se gandeasca prea mult la gustul mancarii, ci la utilitate. Verdeturile, mai ales mararul si telina, se pot manca la nesfarsit.

Bauturi:

Sagetatorii beau cu placere si tocmai in aceasta consta pericolul. Problema apare la ficat, ce nu suporta prea bine alcoolul in exces. Vinul de struguri este foarte bun pentru asimilarea de siliciu, dar in limite rezonabile.

Daca ai invitati Sagatator:

Sagetatorii sunt considerati a fi niste cunoscatori in materie de arta culinara. Le place orice fel de mancare si le place sa stie si sa guste cate ceva din toate tipurile de bucatarii din lume. Vor aprecia carnea de porc, cu sosuri dulci-acrisoare. Serveste-le produse de patiserie la desert.

Cele mai indicate alimente:

Carne: porc;
Fructe: smochine, mango;
Legume: anghinare, varza, andiva, varza de Bruxelles;
Plante aromatice: cimbru, menta, busuioc, patrunjel, lamai, ginseng, usturoi.

De evitat:

Mancarurile care nu se impaca bine cu stomacul unui Sagetator sunt sosurile grase, frisca, untul, bomboanele si ciocolata. Ar trebui sa nu exagereze cu alcoolul, nu doar pentru a nu-si deranja ficatul, dar si din cauza pielii, care imbatraneste foarte repede sub efectul acestuia.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri