7 / 13

Balanta

Nativii acestei zodii au in general o sanatate robusta. Venus, planeta ce ii guverneaza, e asociata cu pielea, parul, venele, gatul, rinichii si regiunea lombara. Balantele sunt cunoscute pentru trasaturile lor fine, placute, si pentru sistemul osos rezistent. Sunt predispuse la slabiciuni in ceea ce priveste zona inferioara a spatelui, prima parte a corpului care sufera in caz de suprasolicitare. Mai pot fi predispusi la boli de rinichi si de piele. Echilibrul este vital pentru sanatatea unei Balante: o dieta alimentara corecta, un regim de lucru echilibrat, unul de recreere similar si relatii echilibrate cu cei din jur.

Mancaruri:

O regula importanta, demna de tinut foarte bine minte de catre Balante, este sa nu consume tot ce le apare in fata ochilor. Li se recomanda usturoiul si merisorul, deoarece sunt predispusi bolilor vasculare. Micul dejun perfect pentru ei este cel format din germeni de grau. Balantele trebuie sa elimine din dieta lor mancarurile condimentate si iuti. Este mai bine sa varieze meniul cu sosuri diverse si salate pline de vitamine.

Bauturi:

Balantele beau in general destul de mult, si uneori chiar prea mult. Nu le place sa manance cantitati prea mari cand beau si prefera aperitivele usoare, dar aceasta le favorizeaza mai mult ameteala. Mahmureala este rau suportata de catre nativii acestei zodii, atat fizic cat si psihic. Balantele ar trebui sa bea vin asezonat, in limite rezonabile.

Daca ai invitati Balanta:

Ce mananca in sine nu conteaza prea mult pentru Balante, ci ambianta si senzatia de armonie. Le plac salatele diverse si sosurile complicate. La fel si dulciurile.

Cele mai indicate alimente:

Carne: deloc, fiind recomandat un regim vegetarian;
Fructe: mere, avocado, banane, cirese, pere, capsuni, mure, curmale;
Legume: mazare, spanac, rosii;
Plante aromatice: tarhon, cimbru, anason, marar, trifoi, pelin, cuisoare.

De evitat:

Pielea sensibila a Balantelor indica imediat semnele lipsei de somn, a excesului de mancare sau de alcool. Ar trebui sa ocoleasca alcoolul si bauturile acidulate, care le ataca rinichii.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri