4 / 13

Rac

Exista posibilitatea ca reprezentantii acestei zodii sa ia in greutate pe masura ce inainteaza in varsta. Tensiunea, anxietatea si stresul emotional sunt principalele cauze care provoaca boli in randul Racilor. Tind sa aiba un stomac sensibil si probleme de digestie. Sunt predispusi la ulcer, probleme de vezica, dureri de stomac, greturi, gastrita. Fiind nascuti intr-o zodie de apa, exagereaza uneori cu alcoolul, pe care de altfel nu il tolereaza prea bine.

Mancaruri:

Racii sunt prin natura lor sclavii stomacului si trebuie sa isi mentina o dieta echilibrata. Pepenii rosii sunt foarte indicati si pot fi mancati la nesfarsit, deoarece purifica organismul. Racii pot manca si legume sau fructe de mare, dar in cantitati moderate.

Bauturi:

Racii trebuie sa fie cumpatati in privinta alcoolului, chiar si a berii. Fiind oameni organizati si placuti, pot in acelasi timp sa izbucneasca foarte brusc in plans. Nu ar trebui sa bea vin nou sau bere, deoarece stomacul lor este deosebit de delicat. Este mai bine sa bea vermut, dar a nu se abuza de el, deoarece Racii tind sa devina usor dependenti de alcool.

Daca ai invitati Rac:

Masa este un adevarat ritual pentru Raci. Este cel mai bine sa le serviti fructe de mare. Nu vor refuza nici mancaruri din ciuperci sau salate de legume. Nu e nici un secret ca le plac si sosurile. Ca desert, cremele cu fructe diverse si inghetata sunt ideale.

Cele mai indicate alimente:

Carne: homari, raci;
Fructe: nuci de cocos, struguri, pepeni, papaya;
Legume: varza, castraveti, dovleac, cartofi, letona, gulie;
Plante aromatice: coaja de lamaie, scortisoara, hrean, mustar, cimbru, vanilie.

De evitat:

Amidonul, zaharul si sarea, in principal. Primele doua provoaca constipatie, iar sarea baloneaza. Racii ar trebui sa nu consume mancaruri condimentate, sosuri piperate iuti si hrean. Excesul de dulciuri le afecteaza stomacul. Racii trebuie sa isi pazeasca sistemul digestiv si sa-si tina sub control greutatea.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri