Teaser pentru creier: Ai un ochi de vultur (sau de pelican)? Găsește cei 10 pești din imagine și testează-ti agilitatea vizuală și mentală

21 Iunie 2024 publicat în Lifestyle 25 share-uri

Ai un ochi de vultur sau de… pelican? Testează-ți abilitățile vizuale și în același timp capacitatea de atenție și fă acest test bazat pe iluzii optice.

Ai un ochi de vultur sau de… pelican? Testează-ți abilitățile vizuale și în același timp capacitatea de atenție și fă acest test bazat pe iluzii optice. Privește cu atenție imaginea de mai jos și vezi dacă reușești să identifici cei 10 pești din imagine într-un interval cât mai scurt de timp (maxim 15 secunde).

Pelicanii au plecat la vânătoare și 10 pești au prins. Reușești să îi găsești?

Un astfel de test are rolul de a testa modul în care creierul percepe și procesează informația vizuală complexă, făcându-ne mai atenți la modul în care observăm lumea din jurul nostru, obiectele înconjurătoare. Stimulează în același timp memoria vizuală, abilitățile cognitive și inteligența.

Astfel de exerciții, deși aparent banale, antrenează creierul și pot contribui și la prevenirea declinului cognitiv la persoanele în vârstă. Sunt indicate totodată și copiilor pentru a le stimula atenția și capacitatea de a observa mediul înconjurător.

____________________________________________________________________________

În imaginea de mai jos, găsești și rezolvarea testului (realizată de un puști simpatic de 12 ani 😊) .

Foto: Lyudmyla Kharlamova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri