21 Iunie 2024 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Zborurile cu copiii mici pot fi provocatoare, dar o pregătire corespunzătoare poate face diferența între o călătorie plăcută și una stresantă.

Călătoriile cu avionul pot fi o experiență minunată, dar și provocatoare atunci când ai copii mici alături. Gestionarea unei astfel de călătorii poate fi simplificată prin aplicarea unor sfaturi practice care să asigure confortul și siguranța micuților, dar și o experiență plăcută pentru toată familia. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a zbura cu cei mici:

1. Planificare și rezervări corecte:

 • Alege locurile în avion: Încearcă să rezervi locuri înainte în zona din fața sau din mijlocul avionului, unde zgomotul motorului este mai redus și vibrațiile sunt mai puțin simțite.
 • Planifică timpul zborului: Optează pentru zboruri care coincid cu orele de somn ale copilului sau care nu intră în conflicte cu rutina lor zilnică.

2. Bagaje:

 • Bagaj de mână bine organizat: Asigură-te că ai acces rapid la lucrurile esențiale pentru copii în bagajul de mână, cum ar fi schimburi de haine, scutece, jucării preferate sau gustări.
 • Îmbrăcăminte confortabilă: Alege haine comode pentru copii, ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat în timpul zborului.

3. Sănătate și confort în timpul zborului:

 • Presiunea aerului: Asigură-te că micuții beau sau sug ceva în timpul decolării și aterizării pentru a echilibra presiunea în urechi.
 • Medicamente și necesități speciale: Dacă este cazul, discută cu medicul pediatru despre administrarea unor medicamente antialergice sau calmante pentru durerea de urechi.

4. Comunicare și pregătire emotională:

 • Explică procesul: Vorbește cu copilul despre ce înseamnă să zbori cu avionul, pentru a reduce anxietatea și pentru a le oferi o înțelegere a ceea ce se întâmplă.
 • Gestionarea temerilor: Dacă copilul este neliniștit sau are frici legate de zbor, asigură-i sprijin și confort pentru a-i face să se simtă în siguranță.

5. Distracție și divertisment:

 • Jocuri și activități: Adaugă în bagajul de mână câteva jucării sau activități preferate ale copilului pentru a-i menține ocupați pe parcursul zborului.
 • Utilizarea tehnologiei: Descarcă aplicații educative sau filmele preferate ale copilului pe dispozitivele mobile pentru a le oferi distracție și divertisment.

6. Interacțiune cu echipajul de zbor:

 • Solicită ajutor: Nu ezita să ceri ajutorul membrilor echipajului de zbor în caz de nevoie, ei sunt pregătiți să ajute și să ofere suport familiilor cu copii mici.

Urmată cu atenție, aceste sfaturi pot transforma o călătorie cu avionul într-o experiență plăcută și fără stres atât pentru părinți, cât și pentru copii. Asigură-te că ești bine pregătit din timp și gândește-te la nevoile specifice ale micuților pentru a face din fiecare zbor o aventură sigură și memorabilă!

Sursă foto - juno1412 / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri