10 Iunie 2024 publicat în Lifestyle 8 share-uri

Gestionarea anxietății poate implica o combinație de tehnici și practici, iar fiecare persoană poate descoperi metodele care funcționează cel mai bine pentru ea.

Anxietatea poate fi un adversar persistent, dar nu invincibil. Există numeroase tehnici și strategii care pot fi folosite pentru a gestiona și chiar a reduce nivelul de anxietate. Iată trei tehnici eficiente de îmblânzire a anxietății:

1. Respirația profundă și conștientă

Una dintre cele mai simple și eficiente tehnici de gestionare a anxietății este respirația profundă și conștientă. Atunci când suntem anxioși, respirația noastră tinde să devină rapidă și superficială, ceea ce poate amplifica senzația de neliniște. Prin concentrarea atenției pe respirație și prin practicarea respirației profunde și lente, putem inversa acest efect și ne putem calma sistemul nervos.

  • Cum să aplici: Găsește un loc liniștit și comod unde să te așezi sau să te întinzi. Începe să inspiri lent și adânc prin nas, numărând până la patru, apoi expiră încet prin gură, numărând până la opt. Repetă acest exercițiu timp de câteva minute, concentrându-te pe senzația de calm pe care o aduce fiecare respirație.

2. Practicarea meditației și a mindfulness-ului

Meditația și practicile de mindfulness sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce anxietatea și de a îmbunătăți starea de bine mentală și emoțională. Prin meditație, ne putem antrena mintea să rămână prezentă în momentul actual, să se distanțeze de gândurile anxioase și să cultive o atitudine de acceptare și liniște interioară.

  • Cum să aplici: Alege un moment din zi când poți să te relaxezi într-un mediu liniștit. Începe cu câteva minute de respirație conștientă, apoi concentrează-te pe senzațiile fizice din corp sau pe observarea gândurilor tale fără a le judeca. Lasă orice gânduri sau emoții să treacă prin mintea ta fără să te atașezi de ele. Repetă această practică în fiecare zi, începând cu câteva minute și extinzând treptat durata sesiunii.

3. Exercițiile fizice regulate

Exercițiile fizice regulate sunt un alt mod eficient de a combate anxietatea și de a îmbunătăți starea de spirit. Activitățile fizice, precum mersul pe jos, alergatul, yoga sau antrenamentele de rezistență, stimulează eliberarea endorfinelor, substanțe chimice ale fericirii, care pot reduce nivelul de stres și anxietate.

  • Cum să aplici: Alege o formă de exercițiu fizic care îți place și pe care o poți integra în rutina ta zilnică. Stabilește-ți obiective realiste și începe încet, crescând treptat intensitatea și durata activității fizice. Aimpreună cu respirația conștientă, poți integra și practici de mindfulness în timpul exercițiilor fizice pentru a amplifica beneficiile asupra stării tale de bine.

Sursă foto - Elf-Moondance, SilvestreLeon / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri