Cum iti explici ca in momentul in care patrunzi in imensitatea unei paduri lumea ta, necazurile, durerea, singuratatea se dilueaza, se amesteca cu cerul, cu inaltul copacilor, cu scoarta maro, cu muschiul verde de padure si mirosul lui intepator pana aproape de disparitia lor totala? Cum iti explici energizarea instantanee? Unde iti dispare apatia?

Mai mult ca sigur ca notiunile de magie alba, magie neagra, magie buna, magie rea, magie care face, magie care desface, nu sunt straine urechilor nimanui. In ciuda progresului civilizatiei si a deschiderii orizonturilor gandirii, unii cred inca in magie, in practici oculte, in puterea intunericului si a luminii, in lucrurile care nu gasesc o explicatie plauzibila in orizontul nostru de cunostinte si de intelegere. Ca orice lucru care este legat cu fire nevazute de necunoscut, ocultismul fascineaza, starnind chiar si in spiritele cele mai sceptice uimirea si curiozitatea.

Unii considera magia doar o forma de manipulare si de captare a energiilor unei persoane. Peste puterea noastra de intelegere, forte exterioare sunt invocate spre a face rau, spre a face bine, spre a indeplini anumite dorinte, spre a trage cu ochiul in itele destinului si a afla anumite taine ale viitorului. Unii chiar afirma ca practica magia, iar altii chiar cred ca i-au simtit intr-un fel sau altul puterea.

Cine mai crede totusi in magie in secolul XXI? Ati fi suprinsi sa aflati cat de multi sunt acestia. Cui ii mai este frica de magie in acest secol? Din nou, ati fi uimiti... Cine a auzit insa de magie verde? Ce este de fapt magia verde? Si cine mai crede in puterea verde a plantelor si a naturii?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Magia verde- conexiunea sfanta cu natura. Puterea magica a verdelui

Spre deosebire de ideologiile celorlalte doua tipuri de magii, despre care se spune ca cel care o practica o face fie inspre folosul, fie inspre detrimentul oamenilor, cel care practica magie verde se foloseste de puterea naturii - inspre folosul lumii din jurul sau. Natura reprezinta pentru el o entitate vie. Baghetele magice, globurile de sticla, cristal sau alt material, lumanarile, sfoara, firele de par, cutitele, stelele in cinci colturi, toate acele obiecte adjuvante despre care se spune ca servesc indeplinirii scopului... sunt inlocuite in magia verde de obiecte de alta natura. Practicienii magiei verde apeleaza la plante verzi si uscate, la flori, potiuni din frunze si suc de plante. In lucrarea sa “Green Witchcraft: Folk magic, fairy lore & herb craft”, Ann Moura afirma ca “aspectele verzi ale magiei nu implica ritualuri structurate, insa sunt in schimb miezul a numeroase traditii - continutul lor spiritual”.

13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Persoanele care practica magia verde pastreaza o legatura profunda cu natura, o respecta, se tem de ea, ii folosesc ierburile si verdele cu sfintenie, intr-un mod echilibrat, fara sa abuzeze de ea, fara dihotomie. Se folosesc de natura in mod etic, apeland la energiile furnizate de Soare si Luna, la puterea celor patru elemente ale naturii: apa, aer, pamant si foc, onorand natura ciclica a vietii. Tot Ann Moura este cea care ne da o explicatie mai ampla a ceea ce este numit generic cu numele de “magie verde”: “Cel care practica magia verde respecta puterea si spiritul Naturii si apeland la ele constientizeaza ca aceste energii nu mor niciodata, insa trebuie directionate inspre indeplinirea unui scop. Practicienii magiei verzi utilizeaza plante din ciclul naturii si obiecte la indemana precum pietre, pene, bete, pietricele, minerale, argila naturala, lava vulcanica si apele din parauri, rauri si mare forme elementare ale apei, aerului, pamantului si ale focului in vindecare”. Unii spun ca acest tip de magie este inofensiva, blanda, insa cu efecte reale, benefice... Oare?

EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri