29 Mai 2023 publicat în Lifestyle 8 share-uri

Cafeaua este una din cele mai consumate băuturi de pe planetă. Unii o iubesc pentru aroma sa, alţii pentru că le trezeşte simţurile, iar alţii pentru cele două plus beneficiile aduse sănătăţii. 

Motivele pentru care oamenii iubesc cafeaua sunt diverse. Bineînţeles, conţinutul său ridicat de cofeină este unul din principalele motive pentru care o consumăm. În ultimii ani, numărul consumatorilor a crescut semnificativ datorită varietăţilor delicioase de cafea. Iar faptul că, pentru a consuma băutura preferată nu mai este nevoie să meargă până la cafenea, ci o pot prepara acasă cu ajutorul espressorului automat Philips este un mare avantaj.

Dacă şi tu adori combinațiile de cafea cu lapte sau frişcă şi eşti atentă la calorii, vei găsi mai jos toate informaţiile de care ai nevoie:

  • Câte calorii conţine cafeaua simplă?

O ceaşcă de cafea simplă, fără îndulcitori sau lapte, conţine sub 10 calorii. Mai mult, aceasta nu conţine lipide, colesterol, zaharuri sau carbohidraţi. În schimb, per 100 de grame, cafeaua conţine sodiu şi potasiu în cantităţi mici şi, bineînţeles, cafeină.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Cele mai încurajatoare citate despre succes

Astfel, dacă preferi să consumi cafeaua simplă, nu ai niciun motiv să te stresezi din punct de vedere al caloriilor. Combinațiile de cafea cu lapte sau cu diferiţi îndulcitori vor avea, bineînţeles, un indice glicemic mai mare.

  • Iubeşti cafeaua cu lapte? Iată câte calorii conţine

Tot mai multe persoane iubesc să consume, fie dimineaţa, fie în a doua parte a zilei, câte un latte. Acesta este un tip de băutură de cafea compusă din espresso şi lapte.

Există mai multe moduri de a face un latte, dar cea mai simplă este combinarea unei ceşti de espresso cu lapte fierbinte şi, la final, să adaugi şi lapte spumat. În zilele călduroase, acestei combinații se adaugă şi câteva cuburi de gheaţă şi chiar un sirop de ciocolată, caramel sau altă aromă preferată de fiecare.

AVON lansează Today Tomorrow Always: Wonder, parfumul care te poartă într-un univers romantic și plin de speranță Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

În funcție de cantităţile folosite, un latte poate conţine între 150 și 300 de calorii.

  • Variante de latte potrivite pentru dietă

Ştim că nimeni şi nimic nu poate interveni între tine şi cafeaua ta preferată. Însă, dacă încerci să slăbești sau pur și simplu vrei să trăiești un stil de viață mai sănătos, numărul de calorii contează. Aşadar, este important să ştii ce şi cât consumi, chiar şi atunci când vine vorba despre cafeaua preferată, atunci când aceasta este îndulcită sau conţine lapte/frişcă.

Astfel, pentru a putea păstra un număr cât mai mic al caloriilele consumate zilnic, iată ce opţiuni ai:

  • Renunţă la zahăr

Ştim că nu toată lumea poate consuma o cafea neîndulcită, mai ales când este vorba despre un espresso. Însă, poţi înlocui zahărul cu alte variante sănătoase, fără calorii sau cu un număr mic al acestora.

Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Îți doresc timp… Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Îndulcitorul natural cu extract din frunze de Stevia are 0 calorii şi un indice glicemic 0. Dacă acesta nu este pe gustul tău, poţi opta pentru Eritritol, care are, de asemenea, 0 calorii şi un indice glicemic 0. Acesta este preferat de persoanele care nu se pot obişnui cu gustul oferit de îndulcitorul pe bază de Stevia, având aproximativ 70% din dulceaţa zahărului.

Dacă vrei totuşi puţin mai multă dulceaţă, optează pentru siropul de agave care, deşi are un număr semnificativ de calorii, este considerat un mai bun înlocuitor al zahărului.

  • Alternativele laptelui

Atunci când vine vorba despre lapte, există acum o mulţime de alternative disponibile pe piaţă. Dacă vrei, din diverse motive, să renunţi la consumul laptelui de vacă inclusiv la cafea, atunci îl poţi înlocui cu laptele de migdale, de soia sau de ovăz.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Pentru un consum cât mai mic de calorii, alege o variantă degresată, neîndulcită. Cel mai bine este să le încerci pe toate pentru a putea găsi gustul câştigător, înainte de a arunca din frigider laptele de vacă.

Dacă vrei să faci o schimbare din punct de vedere caloric, dar nu vrei să renunți la gustul familiar, experimentează cât mai multe variante de îndulcitori şi tipuri de lapte. Vei vedea că, odată ce găseşti formula câştigătoare, este doar o chestiune de timp până când aceasta va deveni preferata ta.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri