Un program creat de trei elevi hunedoreni va rula pe Staţia Spaţială Internaţională, anunţă Primăria orașului Hunedoara. Scopul programului este de a evalua starea de sănătate a vegetaţiei la nivelul întregii planete.

Anunțul făcut de Primăria Hunedoara:

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că un experiment gândit de trei elevi hunedoreni va fi aplicat în săptămânile următoare pe Staţia Spaţială Internațională.

Mai precis, este vorba despre un soft cu ajutorul căruia se va face o evaluare a evoluţiei stării de sănătate a vegetaţiei la nivelul întregii planele. Programul a fost gândit şi creat de Alexandru Budiul (elev în clasa a X-a, la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”), Maria Alexa (elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”) şi Luca Rădos (elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”), #acasăLaHunedoara.

„Dragă Mircea,

Suntem încântaţi să îţi spunem că experimentul AstriX Mission Space Lab a obţinut statutul de zbor. Experimentul vostru va rula pe Staţia Spaţială Internaţională în perioada aprilie – mai 2023. Vom descărca datele şi le vom trimite spre sfârşitul lunii mai. Veţi putea apoi să scrieţi raportul vostru final, care este ultima fază a Mission Space Lab Challenge.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Principiile de bază ale mașinii CNC Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Felicitări încă o dată” – acesta a fost mesajul pe care profesorul Mircea Nistor, mentorul şi coordonatorul echipei „RobotX”, l-a primit recent din partea Agenţiei Spaţiale Europene.

Citiţi continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Dima Zel /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri