31 Martie 2023 publicat în Lifestyle 14 share-uri

Plănuiești să îți petreci vacanța cu familia în Irlanda? Bună alegere! Cunoscută ca Insula de Smarald datorită câmpurilor infinite și veșnic verzi, Irlanda este bogată în cultură, istorie, frumusețe și tradiție.

Irlanda este o alegere excelentă pentru o vacanță cu familia, mai ales că toate instituțiile acordă o atenție sporită celor mici. Pe oriunde te-ai plimba, fie că este vorba despre vreo catedrală impunătoare, un castel în care istoria și tradiția se îmbină perfect, sau chiar și la un local unde alegi să guști tradiționalul fish&chips, copiii vor primi, fără excepție, broșuri frumos aranjate cu informații specifice vârstei lor, plus un set de creioane colorate.

Zborul din București până la aeroportul din Dublin durează 4 ore, iar o dată ajuns acolo vei simți aerul proaspăt al uneia dintre cele mai curate țări din lume. Nu uita, însă: Irlanda este o țară foarte scumpă comparativ cu România, așa că pregătește-ți un buget consistent, pentru a te bucura de toate atracțiile acestei țări fermecătoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Ghid pentru alegerea mobilierului interior Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Uite unde poți merge cu cei mici în Dublin, pentru o vacanță de neuitat:

1. Dublin Zoo

Grădina Zoologică din Dublin se află în Parcul Phoenix, o adevărată oază de verdeață și aer proaspăt. Aici veți găsi numeroase atracții pentru copii, iar cei mici se pot bucura să vadă girafe, rinoceri, elefanți, dar și fosile de dinozauri, și animale domestice, în mica ferma situată aici.

O varietate de animale se găsesc la Grădina Zoologică din Dublin, iar pe lângă spațiile amenajate pentru ele (pentru că nu, nu stau în cuști, ci în aer liber) se găsesc locuri de luat masa, dar și locuri de joacă pentru ca distracția să fie inepuizabilă.

Sursă foto: Arhivă personală

2. Parcul Phoenix

Parcul Phoenix este cel mai mare parc urban din Europa, cu un perimetru de 16 kilometri. Totul este verde, iar cei mici au spațiul necesar pentru a alerga în voie. Aici se găsesc, pe lângă veverițe, căprioare, care abia așteaptă să le oferi câțiva morcovi.

Sursa foto: Arhiva personala

3. Castelul și Grădinile Malahide

Foarte aproape de Dublin se găsește Castelul și Grădinile Malahide, un loc minunat, cu spații verzi, numeroase grădini(inclusiv Grădina cu Fluturi sau Grădina cu Zâne) perfect pentru plimbări relaxante în natură. Castelul este și el superb, o adevărată bijuterie istorica. Unde mai pui că există și poveste cu privire la un blestem al unui slujitor care s-a aruncat de la etaj, din cauza neîmplinirii în dragoste. Doamna care face turul castelului vă va povesti cum spiritul acestui slujitor bântuie în fiecare noapte sala de mese unde acesta și-a găsit sfârșitul.

Sursa foto: Arhiva personala

4. Micul oraș Bray și Acvariul Sea Life

Bray este un mic orașel de pescari, situat la malul Mării Irlandei. Peisajul pitoresc și liniștea locului te îmbină să zăbovești îndelung pe plaja plină de pietre sau pe aleea pietonală de lângă mare.

Aici se află și SEA LIFE AQUARIUM, un centru cu numeroase acvarii pline de pești exotici, steluțe de mare și chiar pui de rechin. Cei mici vor fi foarte încântați, mai ales că îi pot vedea pe vestiții Nemo și Dory.

Mergând pe aleea pietonală veți ajunge la Sanctuarul Lebedelor, un loc în care lebedele te încântă cu grația lor, pe o plajă mică, în care cei mici și cei mari, deopotrivă, sunt bineveniți.

Sursa foto: Arhiva personala

5. Parcul Stephan’s Green

Parcul Stephan s Green se află în centrul orașului Dublin și este adiacent la una din străzile comerciale cu care capitala Irlandei se laudă. Aici se găsesc numeroase spații verzi, un lac plin cu rațe, pescăruși și lebede, dar și o grădină specială pentru nevăzători, cu plante parfumate etichetate în Braille.

În parc se găsește și un loc de joacă, cu leagăne și topogane atât pentru copiii care abia încep să descopere lumea, cât și pentru cei mai mărișori.

6. Centrul orașului și Magazinul Disney

Străzile din centrul orașului Dublin sunt pline de localuri tradiționale, în care renumitul preparat fish&chips nu lipsește. Tot aici veți găsi numeroși artiști stradali, care îți vor încântă simțul auditiv cu acorduri tradiționale irlandeze.

Tot în centru se găsește și un loc magic pentru toți cei care au suflet de copil: magazinul Disney. Pentru că, nu-i așa, trebuie să ne întoarcem din vacanță cu un suvenir. :)

Acestea sunt doar câteva dintre locurile frumoase din Dublin, însă nu doar acestea fac din Irlanda una dintre cele mai civilizate și curate țări din lume. Oamenii locului, clădirile istorice, rafinamentul fiecărei alei te îmbină la plimbări nesfârșite, în țara în care pare că atingi cerul cu mâna.

“They say the clouds are lower in Ireland. I say Ireland is closer to Heaven.” ―Michael Vatis


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri