Dormim prost și ne trezim lipsiți de energie, mâncăm mereu pe fugă, în fața laptopului sau cu telefonul în mână, ne propunem să facem mișcare, dar nici asta nu prea ne reușește pentru că întotdeauna apare “altceva” care ne dă programul peste cap.

Nu suntem “cea mai bună versiune a noastră”, cum tot suntem îndemnați să devenim. Așa că, din când în când, spunem “Gata. De luni merg la sală și țin musai dieta despre care am tot citit”. Deschidem o paranteză pe care, după puțin timp, o închidem și revenim la ceea ce știm cel mai bine să facem: să “alergăm” și să ne facem planuri.

Stil de viață sănătos nu înseamnă însă să încercăm tot felul de diete în trend în speranța că o vom descoperi pe cea care ne va ajuta să dăm jos kilogramele acumulate, în aceeași măsură în care nu înseamnă nici “să tragem de fiare” visând la un corp “de revistă”.

Stil de viață sănătos înseamnă să ne construim un program echilibrat de mese, să găsim tipul de exerciții fizice care ni se potrivesc chiar dacă nu sunt în trend, să ne facem un ritual de somn care să ne ajute să ne odihnim, să strecurăm în programul nostru încărcat activități care ne plac și ne relaxează și să petrecem timp cu prietenii și familia. Toate acestea contribuie la starea noastră de bine și ne ajută să ne menținem sănătoși. Pentru că sănătos, așa cum ne învață și Organizația Mondială a Sănătății, nu înseamnă doar să nu suferim de diverse afecțiuni, ci să fim bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și social.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri Cum să creezi o primă impresie pozitivă la interviul de angajare O Românie unită pentru educația copiilor noștri

Mișcarea – mai mult decât o metodă de a da jos kilogramele în plus

Este important să privim activitățile fizice ca pe o formă de relaxare, de evadare din cotidian, nu ca pe o sarcină de dus la bun sfârșit pentru a ne atinge anumite obiective. Activitățile fizice ne pot echilibra viața, ne ajută să gestionăm mai bine stresul și problemele de zi cu zi și să ne menținem într-o formă fizică bună. De aceea ar trebui să descoperim ce anume ne face plăcere și apoi să adoptăm un program pe care să-l respectăm.

Citește continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: 2xSamara.com /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri